Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:24:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Misterul sferei care a alertat o lume întreagă s-a elucidat


27 decembrie 2011

bila"Obiectul metalic neobişnuit", o sferă cu diametrul de 35 de cm care s-a prăbuşit în Namibia, a fost identificat, scrie Daily Mail.

Deşi mulţi au spus că sfera ar putea fi "dovada că extratereştrii există", s-a dovedit că aceasta este doar un rezervor de hidrazină (compus de hidrogen şi azot), al unei rachete fără echipaj uman la bord, folosită cel mai probabil la lansarea sateliţilor pe orbită.

Când bila de 5,9 kilograme a căzut pe teritoriul Namibiei, autorităţile au considerat-o "o problemă de securitate naţională" şi au cerut ajutorul NASA pentru a o identifica.

În momentul impactului cu solul, sfera a săpat un crater de 30 de cm adâncime şi 4 metri în diametru, în deşertul namibian, scrie Daily Mail.

Sursa notează că au existat foarte multe speculaţii în ceea ce priveşte provenienţa obiectului metalic, despre care s-a spus că ar fi "o capsulă de la Marele Accelerator de Particule", o piesă a unui balon meteorologic sau o minge folosită în filmele Harry Potter.

Aterizarea sferei a creat panică printre localnici, care au declarat că au auzit o "explozie" puternică. Expertul criminalist Paul Ludik a declarat că nu a fost vorba de o explozie, întrucât sfera este goală pe dinăuntru şi nu conţine niciun fel de material exploziv, iar sunetul puternic a fost cauzat fie de impactul cu solul, fie de viteza supersonică a bilei în cădere.

Imediat după descoperirea sferei, de săptămâna trecută, pe internet au apărut speculaţii că ar putea fi una dintre primele dovezi ale existenţei extratereştrilor, scrie Daily Mail.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro