Joi, 28 martie 2024 - 2:27:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nouă operaţiune de evacuare a unei tabere de romi în Franţa


29 august 2012

tigani-n-frantaPoliţia a desfăşurat o nouă operaţiune, marţi, în Franţa pentru a evacua aproximativ 100 de romi dintr-o tabără instalată de mai multe luni la periferia oraşului Lyon, au anunţat militanţii şi o sursă oficială.

Poliţia franceză a evacuat deja luni dimineaţă o tabără ocupată de peste 70 de romi la Evry, în regiunea pariziană, oraş condus până în iunie de ministrul de Interne Manuel Valls.

Evacuarea de marţi de pe un teren privat din Saint-Priest are loc în urma unei decizii judecătoreşti, potrivit prefecturii, care a precizat că marţi dimineaţa pe acest teren se aflau 121 de persoane: 74 de adulţi şi 47 de minori.

Autorităţile au efectuat controale de identitate şi numeroase vehicule ale poliţiei staţionau la marginea terenului, potrivit unei militante, membre a Ligii pentru Drepturile Omului, Gilberte Renard. Potrivit ei, aceste familii cu "mulţi copii şi nou-născuţi" s-au regrupat acolo de mai multe luni, după ce au fost evacuate din diferite locuri.

În ultimele săptămâni, mai multe tabere de romi au fost evacuate de poliţie în Franţa, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţiilor şi a unei părţi a stangii.

Guvernul socialist a anunţat totuşi săptămâna trecută că va continua demolarea taberelor ilegale dacă aceasta a fost decisă de justiţie sau "pentru a pune capăt unei situaţii periculoase sau de risc sanitar imediat".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro