Joi, 18 aprilie 2024 - 11:25:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parola de pe Facebook a determinat-o să se judece cu şcoala


16 martie 2012

coloana2-facebookO faţă de 12 ani şi-a dat în judecată şcoala pentru că a fost obligată să-şi divulge parola de pe Facebook, după care a fost pedepsită pentru postările pe care le-a făcut pe reţeaua de socializare.

Cazul a ajuns în atenţia organizaţiilor din Statele Unite care lupta pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, care a semnalat de mai multe ori că cetăţenilor li se încalcă dreptul la intimidate.
De curând, mai mulţi cetăţeni s-au plâns că au fost obligaţi să-şi spună parolele de pe Facebook şi Twitter la interviurile pentru ocuparea unui loc de muncă.


În cazul fetiţei de 12 ani, procesul împotriva şcolii la care învaţa, Minnewaska din statul Minnesota, a fost înaintat după ce a fost predepsita pentru nişte comentarii făcute pe Facebook, în timp ce era acasă, de pe computerul personal.
Elevă a făcut un comentariu critic la adresa şcolii, iar cadrele didactice au decis să o pedepsească izolând-o câteva ore într-o încăpere mică.
În plângerea înaintată la instanţă se precizează: “Elevă a fost intimidata, îngrozită şi umilită în timp ce a fost deţinută în cameră mică".
Dincolo de acest aspect, cazul readuce în atenţie un subiect din ce în ce mai îngrijorător; în Statele Unite, comunicaţiile private nu mai sunt un secret pentru autorităţi şi chiar companii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro