Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:37:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pedeapsă capitală pentru Hosni Mubarak?


5 ianuarie 2012

hosni_mubarakAcuzarea a cerut oficial pedeapsa capitală prin spânzurare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, în cadrul procesului organizat la Academia de Poliţie din Cairo, informează agenţiile de presă internaţionale.


"Legea prevede pedeapsa capitală pentru crimă cu premeditare", a declarat procurorul Mustafa Suleiman la sfârşitul rechizitoriului prezentat joi în faţa tribunalului din Cairo, unde fostul şef al statului egiptean este judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea revoltei produse la începutul anului trecut în Egipt.  Aceeaşi sentinţă a fost cerută şi în cazul fostului ministru de interne Habib el-Adli şi al altor şase personalităţi din cadrul serviciilor de securitate egiptene.

Aducerea lui Mubarak (83) în sala de judecată a fost amânată din cauza ceţii. El a fost adus la tribunal cu elicopterul de la un spital militar din Cairo şi a compărut din nou de pe un pat rulant.  Fostul preşedinte egiptean mai este inculpat pentru corupţie alături de fiii lui Alaa şi Gamal.

Hosni Mubarak este primul lider arab adus în faţa justiţiei, drept urmare a mişcărilor de protest de anul trecut denumite generic "Primăvara arabă".

"Preşedintele republicii este răspunzător de protejarea populaţiei, iar problema nu este doar de a şti dacă a dat sau nu instrucţiuni privind uciderea manifestanţilor, ci de a afla de ce nu a intervenit pentru a pune capăt violenţelor împotriva acestor manifestanţi", a declarat procurorul egiptean.

Procurorul Suleiman a subliniat că ministrul de interne din acea vreme, judecat concomitent cu fostul şef al statului egiptean, "nu putea da ordinul de a se trage asupra manifestanţilor fără ca Mubarak să-l fi instructat" în acest sens.

Procesul lui Mubarak a început la 3 august şi a fost suspendat drept urmare a unei cereri de recuzare a preşedintelui completului de judecată. În cele din urmă, magistratul a fost menţinut iar audierile au fost reluate la 28 decembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro