Joi, 28 martie 2024 - 11:19:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pentagonul ameninţă Iranul cu un nou tip de bombe


10 martie 2012

pentagonPotrivit şefului adjunct al Statului Major al Forţelor Aeriene ale SUA, generalul Herbert Carlisle, asemenea bombe au început să intre în dotare anul trecut. Ele trebuie să distrugă instalaţiile subterane, ca de exemplu „uzinele secrete", care se presupune că există în Iran.
Pentagonul a ameninţat că în cazul unui conflict armat poate folosi noua bombă de 13,5 tone, în timpul loviturilor aeriene asupra Iranului, anunţă Vocea Rusiei.


Potrivit şefului adjunct al Statului Major al Forţelor Aeriene ale SUA, generalul Herbert Carlisle, asemenea bombe au început să intre în dotare anul trecut. Ele trebuie să distrugă instalaţiile subterane, ca de exemplu „uzinele secrete", care se presupune că există în Iran.
Săptămâna trecută, într-o revistă americană a apărut articolul ministrului Apărări Leon Panetta, în care acesta a afirmat că armata americană pregăteşte planuri de atac împotriva Iranului de "multă vreme", dar că prioritatea rămâne diplomaţia.
Statele Unite şi alte puteri occidentale suspectează Iranul că elaborează arma nucleară. Teheranul declară însă că programul lui nuclear are un caracter exclusiv paşnic.


Potrivit presei din Israel, preşedintele american Barack Obama i-ar fi propus premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu care s-a întâlnit luni la Washignton, bombe antibuncăr şi avioane de alimentare cu autonomie mare de zbor, cu condiţia ca Israelul să nu lanseze un atac împotriva Iranului în acest an. Casa Albă a dezminţit aceste informaţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro