Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:28:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Titanic de ...Italia! 56 de români în croaziera de coşmar


15 ianuarie 2012

costaconcordiaBilanţul provizoriu  al naufragiului navei de croazieră din Mediterana arătă trei morţi, doi francezi şi un peruan, 40 de răniţi şi mai multe persoane dispărute, cel mai probabil decedate. În ceea ce îi priveşte pe românii aflaţi la bord, ultimele informaţii arată că aproximativ 30 de conaţionali lucrau pe vasul de croazieră, iar circa 20 se aflau în vacanţă. Din informaţiile de până acum, printre morţi nu s-ar afla români.

Autorităţile italiene au suspendat sâmbătă operaţiunile de căutare a celor aproximativ 40 de persoane date dispărute în urma naufragierii unei nave de croazieră, vineri spre sâmbătă noaptea, soldată cu trei morţi. Prefectul din Grossetto Giuseppe Linardi a anunţat că sunt "trei morţi confirmaţi" şi 41 de persoane date dispărute, dar se poate să fie şi mai puţine. Linardi a citat totodată exemplul a patru americani consideraţi dispăruţi, dar care au fost găsiţi ulterior la un locuitor din Giglio care i-a adăpostit pe timpul nopţii. Căutările au fost sistate întrucât nava este aproape culcată pe o parte, fiind înclinată la aproximativ 80 de grade.

Parchetul din Grossetto a anunţat arestarea comandantului navei de croazieră Costa Concordialui, Francesco Schettino, după ce vasul a naufragiat vineri spre sâmbătă noaptea, în apropiere de Insula Giglio. Decizia arestării comandantului a fost luată în urma interogării acestuia timp de câteva ore. Francesco Schettino a fost plasat în stare de arest pentru omucidere multiplă, naufragiu şi abandonarea navei în timp ce numeroşi pasageri încă mai trebuiau să fie salvaţi.

Compania care deţine vasul a informat că, dintre cei 3.000 pasageri, 989 erau italieni, 569 erau germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croati, 108 rusi, 74 austrieci, 60 elvetieni, 46 brazilieni, 46 japonezi, 42 de olandezi, 33 de ucraineni, 30 sud-coreeni, 20 de români, 26 din Hong Kong, 25 de britanici, 21 de australieni, 17 argentinieni, 13 taiwanezi, 12 canadieni, 12 chinezi, 11 portughezi, 10 columbieni, 10 chilieni şi 9 turci.

Echipele de salvare au localizat o persoană care rămăsese blocată la bordul navei de croazieră scufundată parţial în largul insulei italiene Giglio, fiind vorba de un membru al echipajului găsit în viaţă şi care urmează să fie evacuat, informează ziarul La Repubblica.

costaconcordia1Echipele de salvare au comunicat că este vorba de un membru al echipajului, Marrico Giampetroni, blocat în zona restaurantului de pe Puntea numărul 3. Conform salvatorilor, persoana este în stare bună şi au fost iniţiate procedurile pentru evacuarea acesteia.

În prezent, 38 de persoane sunt considerate dispărute, dar autorităţile nu ştiu cu exactitate dacă acestea nu cumva au fost salvate fără a fi înregistrate pe liste.

Majoritatea persoanelor salvate au fost transferate de pe Insula Giglio în portul continental Santo Stefano, urmând să fie repatriate. În cursul dimineţii, echipele de intervenţie auziseră o voce în zona Punţii 3 a navei Costa Concordia, scufundată parţială în largul insulei italiene Giglio. "A fost auzită o voce la bordul navei", a declarat Luca Cari, unul din purtătorii de cuvânt ai echipelor de intervenţie, precizând că au fost auzite şi zgomote la bordul navei. După salvarea miraculoasă a unui cuplu sud-coreean aflat în luna de miere, căutările au continuat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro