Joi, 25 aprilie 2024 - 2:54:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un chinez şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad


8 aprilie 2012

iphoneCinci persoane au fost acuzate în centrul Chinei de implicare în comerţ ilegal cu organe, după ce un adolescent şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad, informează Associated Press.

Cazul a stârnit preocupări că nu se iau suficiente măsuri împotriva impactului negativ pe care îl are răspândirea consumismului asupra societăţii chineze, în special printre persoanele tinere care au crescut în condiţii mai bune decât generaţiile anterioare.

Procurorii din oraşul Chenzhou i-au acuzat pe suspecţi de vătămare intenţionată pentru că au organizat extracţia şi transplantul unui rinichi al elevului de 17 ani prezentat ca Wang, a anunţat agenţia Xinhua.

Un angajat al procuratorii din districtul Chenzhou Beihu, provincia chineză Hunan, a confirmat că are loc o anchetă în acest caz.

Între acuzaţi se află un chirurg, un contractor al spitalului şi nişte brokeri care căutau donatori online şi care au închiriat o sală de operaţie pentru efectuarea intervenţiei, menţionează Xinhua.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din China au nevoie de transplant de organe, dar numai aproximativ 10.000 de transplanturi sunt efectuate în fiecare an, ceea ce susţine comerţul ilegal cu organe


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro