Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:33:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un vas de croazieră a naufragiat în Marea Mediterană


14 ianuarie 2012

croazieraO navă de croazieră italiană cu 4.200 de persoane la bord a naufragiat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apele Mării Mediterane, producând decesul a cel puţin şase oameni şi rănirea altor 15, potrivit CNN.


La bordul navei Costa Concordia se aflau aproximativ 4.200 de pasageri dintre care 1.000 de pasageri italieni, 500 de germani şi 160 de francezi, iar restul de alte naţionalităţi, şi 1.000 de persoane care fac parte din echipaj. Incidetul a avut loc,vineri seara, la ora cinei,  când nava de croazieră a lovit un banc de nisip din apropierea insulei intaliene Giglio, de pe coasta de vest a Italiei.

"Pasagerii luau cina în momentul în care s-a auzit o izbitură foarte puternică, s-a luat luminia, toate tacâmurile au căzut pe podea şi ni s-a spus că vasul a suferit câteva probleme electrice", a povestit unul dintre pasageri potrivit agenţiei de ştiri ANSA. Nava de croazieră de 290 de metri lungime a început să ia apă şi să se încline la 20 de grade. "Atunci a apărut apelul de urgenţă care a ordonat abandonul vasului", a povestit un steward de pe Costa Concordia.

Evacuarea nu s-a terminat încă, peste 300 de persoane aşteaptă să fie evacuate de pe vasul Costa Concordia. Operaţiunea este destul de complicată din cauza înclinării vasului. Unii pasageri au "fugit" cu bărcile, alţii au fost preluaţi de elicoptere, însă alţii au preferat să înoate.

Costa Concordia cu peste 4.200 de persoane la bord plecase din Savone într-o croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, cu escale prevăzute la Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Plama de Majorca, Barcelona, Marislia şi înapoi la Savone.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro