Marţi, 19 martie 2024 - 8:33:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BattleLab Robotica – cea mai mare competiţie de mega sumo robotic din Transilvania


16 mai 2015

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca a organizat în data de 9 mai 2015 cea de-a V-a ediţie a competiţiei BattleLab Robotica.

Competiţia a constat în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii au participat 27 de echipe de studenţi de la universităţile cu profil tehnic din România, care au muncit luni în şir la realizarea robotului. Construirea robotilor reprezintă un proiect complex la care se aplică atât cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică cât şi de automatică şi calculatoare.

Echipele au fost formate din 4 studenţi, competiţia respectând regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare.

Peste 200 de spectatori de toate vârstele au venit să vadă concursul, susţinându-şi favoritul cu pancarte şi aplauze răsunătoare.

Roboţii au fost puternici, luptele strânse, iar datorită multiplelor remize, spectacolul s-a prelungit până în jurul orei 20.

Pe locul 1 s-a clasat robotul WOLF, echipă care a venit pentru al doilea an consecutiv tocmai de la Bucureşti ca să participe.

Premiul publicului pentru cel mai bun design l-au luat acasă cei de la ROBOTROLL, cel mai viteaz robot a fost THORQUE, iar premiul Bosch pentru cel mai inovativ robot a fost câştigat de NYAN.

Evenimentul BattleLab Robotica 2015 a fost susţínut de companiile partenere: Emerson, Yardi, Bosch, Garmin, Telenav, TME Polonia, Stratec Biomedical şi sponsorii: MSG, Fortech, Accenture, Wenglor, Robofun şi Frequentis.

Premiile oferite au fost în  valoare de peste 7000 lei, componente electronice şi vouchere cadou.

Ş.I. Dr. Ing. Septimiu Crişan, organizatorul evenimentului: „În timpul anului abia aştept să se întâmple evenimentul. În ziua concursului nici nu vreau s-aud de el. Şi când se termină spun: mai vreau o dată!”

Ediţia de anul umător îşi va deschide porţile pentru participanţi internaţionali şi să îşi cimenteze un loc de renume în scena mondială de lupte între roboţi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro