Marţi, 16 aprilie 2024 - 8:21:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum alegeti o aeroterma electrica


29 decembrie 2015

Care este cea mai buna sursa de caldura dintre aeroterme electrice, radiatoare cu halogen, calorifere electrice cu ulei si cum o alegeti? Raspunsul este simplu, toate sunt la fel de bune. Aparatele de încălzit electrice transformă cu randament aproape 100% energia electrică în căldură. Asta înseamnă că cele de putere mică dau mai putină căldură, iar cele de putere mare dau mai multă căldură.

Nu vă gândiţi la banii pe care-i plătiţi pentru acest consum, deoarece acesta se transformă integral în căldură, iar majoritatea aparatelor au diverse trepte de putere şi sisteme de temporizare pentru reglarea dupa preferinţă a cantităţii de căldură degajată.

Cu alte cuvinte, o aerotermă electrică de 2000 W încălzeşte la fel de mult ca un convector electric de 2000 W, pentru că ambele conţin o rezistenţă de aceeaşi putere şi ea încălzeşte, de fapt, aerul. Modul în care aerul este trimis în cameră diferă de la o aerotermă electrică la un convector electric.

Felul în care se simte aerul cald, zgomotul produs, portabilitatea sau utilizarea sunt criterii după care se poate alege o aerotermă electrică, un convector electric sau o altă sursă electrică de căldură.

Aeroterma electrică este formată, la modul cel mai simplist, dintr-o rezistenţă ce încălzeşte aerul şi un ventilatorcare care îl suflă în încăpere. Aerotermele electrice prezintă avantajul că sunt portabile, uşoare, se pot ridica şi repoziţiona lejer cu o singură mână şi ventilează aerul cald prin încăpere.

Convectoarele electrice funcţionează pe principiul că aerul cald se ridică singur spre tavan. Astfel, deşi convectorul electric este o cutie ce seamănă cu un calorifer tradiţional, de fapt aerul rece de la nivelul podelei intră singur în el, unde este încălzit de o rezistenţă şi se ridică în sus prin cutia metalică. Convectoarele electrice prezintă avantajul că nu sunt zgomotoase, dar au dezavantajul ca aerul recirculat se face foarte încet.

Caloriferele electrice cu ulei conţin un ulei care se încălzeşte şi rămâne cald şi după ce sunt scoase din priză, având o inerţie termică mare. Spre deosebire de aerotermele electrice si de convectoarele electrice, caloriferele electrice cu ulei încălzesc aerul punctual, nu-l vehiculează prin cameră. La o primă analiză, calorifelerele electrice cu ulei par a fi mai eficiente decat aerotermele electrice şi convectoarele electrice pentru că rămân calde un timp şi după ce au fost deconectate de la reţeaua electrică. Este însă doar o aparenţă, pentru ca uleiul cu care funcţionează se încălzeşte la fel de greu pe cât se răceşte.

Rariatoarele electrice cu halogeni sunt mici şi portabile, care spre deosebire de aerotermele electrice, de convectoarele electrice şi de caloriferele electrice cu ulei, nu încălzesc aerul din cameră, ci direct corpurile spre care sunt aţintite. Elementele metalice direcţionează radiaţia infraroşie spre obiectele din faţa lor.

Panourile radiante cu infraroşii funcţionează pe acelaşi principiu ca şi radiatoarele electrice cu halogen: nu încălzesc aerul din cameră, ci direct obiectele aflate în faţa lor (sau mai exact într-un unghi de cuprindere ce poate ajunge la 180 de grade). Realizează încălzirtea prin direcţionarea radiaţiei infraroşii spre obiecte. Panourile radiante au un aspect plat, fiind deseori montate ca un tablou, ca un calorifer sau chiar pe tavan.

In magazinul online sigmatools, gasiti cea mai variata gama de aeroterme electrice la cele mai mici preturi, pe care le puteti achizitiona şi în rate, cu credit obtinut online doar cu buletinul: aeroterme electrice Trotec, aeroterme electrice Master, aeroterme electrice Remington.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro