Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:04:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vânzătorii online sunt vânaţi de ANAF


11 martie 2016

Un bărbat a fost arestat preventiv, iar alte cinci persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, dupa ce ANAF a constatat că au vândut online zeci de electronice pe zi, fără să plătească nicio taxă.

Bărbatul avea marfa depozitată în 11 apartamente din Bucureşti şi Ilfov. Toate au fost percheziţionate de poliţişti.

„Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 550.000 de lei, printre care 200 de telefoane mobile. Au fost găsite şi sumele de 170.000 de lei şi 12.000 de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Banii, ţinuţi în mai multe seifuri, au fost confiscaţi. De asemenea, a fost sechestrat un apartament în valoare de 160.000 de euro, pentru recuperarea prejudiciului. Şase persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală.

„Persoanele care achiziţionează produse în scopul revânzării trebuie să se înregistreze la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală de care aparţin. Aceste persoane au obligaţia declarării veniturilor realizate şi a plăţii obligaţiilor fiscale aferente", a explicat purtătorul de cuvânt al ANAF.

Platformele de comerţ online au sute de mii de utilizatori. Cei mai mulţi vor să scape de lucrurile pe care nu le mai folosesc sau caută chilipiruri, ceea ce este perfect legal. Însă cei care încearcă să facă profit din vânzări repetate de produse noi riscă să ajungă după gratii. Mai ales că inspectorii antifraudă monitorizează atent utilizatorii site-urilor de comerţ electronic.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro