Joi, 28 martie 2024 - 3:15:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mai mult de jumătate din utilizatorii online accesează ştirile pe Facebook, YouTube şi Twitter


15 iunie 2016

Mai mult de jumătate din utilizatorii online se informează de pe Facebook sau de pe alte platforme de socializare media, refuzând să plătească pentru ştiri şi utilizând unelte de blocare a reclamelor, ceea ce afectează veniturile proprietarilor de media, potrivit Institutului Reuters pentru Studiul Jurnalismului (RISJ).

Chiar dacă ştirile distribuite prin reţelele de socializare oferă posibilitatea obţinerii unui număr mai mare de cititori, este mai dificil pentru proprietarii de media să obţină recunoaştere şi să rămână conectaţi cu publicul lor, indică RISJ în raportul său anual privind ştirile în mediul digital. "Aceste lucruri se întâmplă din cauza noastră", a spus Rasmus Kleis Nielsen, director pentru cercetare în cadrul Institutului Reuters, într-un interviu telefonic pentru Fundaţia Thomson Reuters. "Preferăm ştirile în format digital pentru că sunt mai la îndemână însă primeşti exact ceea ce plăteşti. Este nevoie de bani ca să faci jurnalism profesionist", a mai spus Rasmus Kleis Nielsen.

Facebook joacă un rol semnificativ în ce priveşte distribuirea ştirilor online, 44% dintre oameni folosesc reţeaua de socializare drept sursa lor de ştiri, 19% folosesc YouTube şi 10% folosesc Twitter, se arată în raportul menţionat.

Pentru prima dată reţelele de socializare au depăşit televiziunile ca principală sursă de ştiri pentru segmentul de vârstă 18-24 de ani, 28% dintre aceştia citând platformele de socializare ca sursa lor principală de ştiri, în timp ce 24% consideră că televiziunea ca fiind cea mai importantă sursă de ştiri.

Mai mult de jumătate dintre repondenţi au admis că folosesc smartphone-urile pentru accesarea ştirilor, cele mai mari procente fiind în Suedia (69%), Coreea de Sud (66%) şi Elveţia (61%), conform raportului. În Marea Britanie şi SUA folosirea smartphone-urilor pentru accesarea ştirilor a depăşit pentru prima dată calculatoarele de birou şi laptopurile. Cercetarea a fost realizată online în 26 de state din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud.

Sursa: agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro