Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:25:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Facebook a câştigat disputa pentru protecţia datelor personale în Belgia


1 iulie 2016

Autoritatea pentru protecţia datelor personale din Belgia a pierdut bătălia juridică cu reţeaua de socializare Facebook, după ce instituţia solicitase platformei digitale să nu mai urmărească activităţile online ale acelor utilizatori din Belgia care vizitează pagini Facebook fără a avea cont, informează Reuters şi BBC News.

Această decizie reprezintă o victorie pentru compania americană care a susţinut că numai Comisia pentru protecţia datelor din Irlanda are jurisdicţie asupra modului în care Facebook foloseşte informaţiile la nivel european.

Anul trecut, autoritatea din Belgia a reclamat Facebook în justiţie, acuzând reţeaua de socializare că încalcă legislaţia comunitară privind intimitatea prin urmărirea utilizatorilor de internet fără acceptul acestora. Justiţia a dat dreptate autorităţii şi a cerut reţelei de socializare să nu mai urmărească utilizatorii care vizitează anumite pagini de Facebook, altfel urmând să plătească o amendă de 250.000 de euro. Cei de la Facebook au făcut apel, însă între timp au transmis că vor respecta hotărârea instanţei până la soluţionarea apelului. Curtea de Apel din Bruxelles i-a dat dreptate companiei americane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro