Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:55:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un milion de telefoane Samsung Galaxy Note 7 chemate in service in SUA


16 septembrie 2016

Statele Unite au anunţat joi că recheamă un milion de smartphone-uri telefoane Galaxy Note 7 ale firmei Samsung cumpărate înainte de 15 septembrie, pentru că prezintă riscuri de explozie, scrie AFP.

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din SUA (CPSC) a precizat că până la această dată au fost înregistrate 92 de incidente în întreaga ţară, dintre care 26 de explozii care au provocat arsuri.

CPSC a mai anunţat că Mexicul şi Canada au decis la rândul lor să recheme telefoanele din această gamă.

În total, 55 de incidente au provocat pagube materiale, a adăugat CPSC care a precizat că s-au declanşat incendii în maşini şi chiar într-un garaj.

"Bateria litiu-ion cu care este dotat Galaxy Note 7 se poate supraîncălzi şi exploda, expunând consumatorii la serioase riscuri de arsuri neaşteptate", a explicat autoritatea care săptămâna trecută i-a îndemnat pe americanii proprietari de smartphone-uri Galaxy Note 7 să îşi închidă telefoanele şi să nu le mai folosească.

Săptămâna trecută, Samsung a cerut consumatorilor săi din Coreea de Sud să nu mai folosească Galaxy Note 7 şi să le ducă la centrele service, în cadrul procesului de rechemare. La 2 septembrie, compania sud-coreeană a suspendat vânzarea noului Galaxy Note 7.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro