Vineri, 29 martie 2024 - 3:59:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Blockchain, tehnologia fara de care Bitcoin nu ar exista


30 august 2017

Ce ar fi Bitcoin, moneda digitala supranumita si "aurul digital", fara intreaga tehnologie din spatele ei, Blockchain? Am putea spune ca…nimic.

Blockchain este in prezent ce era Internetul in 1993. Putini si-ar fi imaginat, la vremea respectiva, modul in care lumea se va schimba prin adoptarea in masa a online-ului. Insa, in timp ce Bitcoin este un transport pentru valori, Blockchain este transport de valoare, criptografie, securitate, anonimitate.

Cum functioneaza

In Blockchain sunt consemnate toate tranzactiile sub forma de informatii stocate in blocuri. Acestea sunt replicate in retea prin intermediul nod-urilor. In momentul in care un utilizator isi creeaza un portofel digital de Bitcoin, isi genereaza automat un set de chei criptografice, pe baza carora, cu un algoritm specific, se poate crea un numar gigant de adrese. Aceste adrese ar fi echivalentul unor conturi bancare. Cu respectivele chei, utilizatorul poate semna tranzactiile. Daca, sa presupunem, se doreste transferul a unui Bitcoin de la o adresa la alta, acesta va introduce adresa de creditare, va selecta adresa de debitare si va semna tranzactia cu cheia privata. Debitorul va putea accesa acel Bitcoin in adresa lui folosind cheia privata proprie si cea publica a creditorului. Pentru ca procesul sa fie complet, insa, cineva trebuie sa scrie in Blockchain aceasta tranzactie, acesta fiind rolul minerului care, contra unei taxe, introduce tranzactia (impreuna cu altele).

Blockchain, tehnologia care schimba lumea

Putini stiu, insa, ca, Blockchain are aplicabilitate intr-o multitudine de domenii, precum financiar, bancar, transferuri de bani, anonimitate, individualitate. Putem folosi, de exemplu, aceasta tehnologie pentru a realiza - pe baza criptografiei anonimitatii – un sistem electoral.

Adoptarea tehnologiei Blockchain poate avea diverse avantaje. De exemplu, costurile asociate mentinerii componentei de trust (incredere) sunt poate cele mai mari in sistemele financiare actuale. Trecerea pe tehnologia Blockchain duce la reducerea acestora la zero, restul fiind profit.

In prezent, peste 10.000 de comercianti parteneri Netopia mobilPay au posibilitatea de a avea acces instant la procesarea Bitcoin, fara eforturi sau costuri suplimentare de dezvoltare, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de avantajele criptomonedei si a tehnologiei inovatoare din spatele ei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro