Joi, 25 aprilie 2024 - 10:31:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Publicitatea online - email marketingul - pe înţelesul tuturor


13 ianuarie 2014

Dacă sunteţi proprietarul unui site, în mod sigur doriţi ca aceasta să aibă vizitatori. Pentru a avea vizitatori, există câteva soluţii, mai scumpe şi simple, sau mai ieftine şi mai complicate.

Cea mai simplă şi scumpă soluţie este publicitatea prin google adwords. Este rapidă şi "la obiect", aducând rezultate peste noapte. Dar şi preţul este pe măsură. Dacă activitatea pe care o desfăşuraţi online aduce venituri acoperitoare susţinerii costurilor de publicitate prin google, vă recomand cu mâna pe inimă această metodă. Plătiţi dar nu aveţi absolut nici o bătaie de cap, atâta timp cât aveţi bani.

Printre metodele mai ieftine, dar complicate, voi discuta de email marketingul. În foarte scurt timp, după ce îl voi termina de implementat pe stiriactuale.ro, vă voi prezenta şi SMS marketingul.

Email marketingul presupune să aveţi cerinţe mai avansate în domeniul IT. Vă trebuie o listă de email-uri cărora să le trimiteţi oferta sau informaţiile dvs şi un server de pe care să trimiteţi aceste email-uri, denumite, de regulă, newslettere.

Trebuie precizat că după o perioadă destul de scurtă de timp de când veţi începe email marketingul, contul dvs. de pe care trimiteţi aceste email-uri va fi raportat că spam şi ofertele dvs. vor ajunge în Bulk/Spam/Junk. Din păcate, va trebui să schimbaţi periodic contul, eventual serverul de pe care trimiteţi newsletterele.

Pentru email marketing există numeroase firme care vă oferă posibilitatea trimiterii newslettere-lor care ajung în "Inbox". Acestea vă pun la dispoziţie un software cu ajutorul căruia, folosind lista dvs. de adrese de email, veţi putea trimite newslettere. Cum am menţionat încă de la început, lista de adrese de email trebuie s-o aveţi dvs, plus cunoştinţe mai avansate în utilizarea diferitelor software-uri de email marketing.

Rezultatele obţinute pentru afacerea dvs. sunt destul de bune. În general, după câteva serii de newslettere, veţi obţine un plus de trafic pe site. Evident, traficul mai ridicat nu vă garantează şi vânzări.

Cel mai comod şi mai simplu este să achiziţionaţi încă de la începutul afacerii o platformă web care să vă permită generarea şi trimiterea newslettere-lor direct din site-ul dvs. Scăpaţi de foarte multe bătăi de cap şi de costuri suplimentare.

Nu vă recomand să daţi curs ofertelor pe care le primiţi de la diverşi anonimi care vă pun la dispoziţie liste de email-uri şi "server la preţ mic". De regulă, aceste servere sunt sparte, iar listele de email-uri sunt enorme şi conţin foarte multe adrese invalide sau blocate.

Dacă aveţi un site foarte bine optimizat SEO, prin folosirea email marketing-ului simultan cu promovarea produselor şi serviciilor oferite pe reţelele de socializare, veţi obţine rezultate absolut remarcabile.

Este bine să nu vă bazaţi doar pe o singură metodă de promovare a site-ului dvs., prim combinarea simultană a tuturor metodelor de promovare, dar fără a îmbina soluţii gratuite cu soluţii plătite (gen google).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro