Joi, 28 martie 2024 - 9:05:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plata online cu cardul bancar


14 ianuarie 2014

Zilele trecute fiica mea mi-a arătat un magazin online cu produse la preţuri atractive, întrebându-mă dacă îi dau voie să comande produse şi să le plătească online. Răspunsul meu a fost categoric: NU!.

De cele mai multe ori, veţi găsi pe internet produse şi servicii la preţuri mult mai bune decât în România. Însă, pentru a intra în posesia lor, veţi întâmpina unele obstacole majore:
- Plata online a produselor
- Costul transportului

Este bine de ştiut că plată online cu cardul bancar este legiferata destul de bine şi impune condiţii extrem de serioase comercianţilor care oferă acesta metodă de plată.

Toate cardurile bancare se supun regulilor de comerţ ale proprietarului mărcii sub care este emis cardul. După marca proprietarului, cardurile bancare se supun următoarelor reguli:

Proprietarii mărcilor emit regulile de plată şi funcţionare a acestor cârduri. Procesatorii online de plăţi (gateway-urile de plăţi electronice) au obligaţia să ceară comercianţilor pentru implementarea plăţilor electronice pe site-urile de comerţ electronic, setul de reguli şi cerinţe impuse de Maestro, Visa, etc.
Astfel, orice site de comerţ electronic care acceptă plata online cu card bancar, este obligat de către procesatorul de plăţi să satisfacă următoarele cerinţe:

  • să afişeze toate datele de contact, inclusiv adresa poştală şi numerele de telefon;
  • să afişeze toate datele de identificare fiscală a companiei care operează site-ul respectiv;
  • să menţioneze termeni şi condiţii de utilizare ai site-ului;
  • să menţioneze politica de confidenţialitate a datelor;
  • să ofere explicaţii detaliate privind modul de returnare al produselor şi al banilor;


Înainte de a efectua o plată online cu cardul bancar, verificaţi dacă pe site-ul respectiv sunt afişate toate cerinţele anterioare. Dacă nu sunt îndeplinite integral aceste cerinţe, NU FOLOSIŢI CARDUL BANCAR pentru plată!

Unul dintre cele mai mari magazine online din lume, de unde puteţi să vă faceţi cumpărăturile în deplină siguranţă este Amazon-ul,
http://www.amazon.com. Însă atenţie la costul transportului! Este bine să ştiţi că există persoane care vă pot aduce produsele comandate pe amazon la preţuri de transport foarte avantajoase, care numai cu asta se ocupă: aduc în ţara marfa cumpărată de pe amazon.

Nu vă recomand să achiziţionaţi produse şi servicii din ofertele "Kuped"-iilor. Aceste site-uri vă oferă produse şi servicii la preţuri avantajoase, dar fără absolut nici o garanţie. Aceste site-uri preiau ofertele şi serviciile de la diverse firme/magazine online, fiind doar intermediari între dvs. şi cel care trebuie să vă ofere produsul/serviciul.

În mod clar, pentru plata online cu cardul bancar fiţi extrem de precauţi şi utilizaţi cardul numai în magazinele online foarte mari, gen amazon.com, e-mag.ro, etc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro