Vineri, 29 martie 2024 - 11:09:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Profeţia despre Apocalipsa mayaşă a fost interpretată greşit


14 aprilie 2014

Expertul de origine germană Sven Gronemeyer susţine că tăbliţa care s-a presupus că prevestea Apocalipsa este spartă şi din această cauză sfârşitul profeţiei nu s-a putut descifra. Consecinţa directă a fost că fiecare a interpretat cum a dorit sfârşitul profeţiei şi astfel s-a ajuns la concluzia că pe 21 decembrie 2012 se va produce sfârşitul lumii.

Inscripţia de la Tortuguero nu a prezentat niciodată un sfârşit al lumii, ci a anunţat că odată cu sfârşitul anului 2012, zeul Bolon Yokte coboară pe Terra pentru ca mai apoi o nouă eră să înceapă. Conform credinţei mayaşilor, această era trebuie să fie una a prosperităţii, dar şi al spiritualităţii, care va înlocui treptat materialismul devastator care a caracterizat omenirea în era precedentă. Această schimbare majoră nu se produce brusc şi începutul va fi unul greoi, dar odată cu trecerea timpului conştientizarea oamenilor va deveni o realitate şi astfel întreaga percepţie asupra vieţii se va schimba.

Cel mai ciudat este faptul că niciun cercetător nu poate spune cu exactitate cine este misteriosul zeu Bolon Yokte şi nici motivul pentru care a invocat marea schimbare din 2012.

În tradiţia mayaşă, zeul Bolon Yokte este cel care s-a ocupat cu creaţia. Chiar dacă anumite voci l-au comparat cu Iisus, Bolon Yokte nu şi-a făcut simţită prezenţa pe Terra aşa cum în urmă cu 2000 de ani Iisus a lăsat moştenire omenirii calea spre lumină. Titulatura de Bolon Yokte este adesea legată de zeul aztec Quetzal Coatl, şarpele cu pene ( cunoscut sub numele de Kukulkan la mayaşi ).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro