Joi, 28 martie 2024 - 6:15:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prinţul Charles, întâmpinat cu mâncare tradiţională şi muzică în Valea Zălanului


30 mai 2014

Prinţul Charles încearcă să uite în România de agitaţia de la Londra. În Valea Zălanului are parte de plimbări în aer curat şi admiră peisajele sălbatice. A petrecut ore bune pe cărările din păduri, iar la întoarcerea în sat a avut parte de o supriză din partea localnicilor, care l-au aşteptat cu bucate tradiţionale. 

Prinţul Charles s-a trezit astăzi de dimineaţă şi a pornit la pas pe cărările din pădurile de lângă Valea Zălanului. Trei ore s-a plimbat pe dealuri, însoţit de prietenii cu care a venit din Marea Britanie. După mişcarea prin aer curat, nobilul şi-a împrospătat forţele cu preparate tradiţionale. Localnicii îl aşteptau cu bunătăţi la intrarea în sat.

I-au adus friptură de cerb, gulaş de mistreţ la ceaun, cozonac secuiesc, vin de coacăze negre şi apă minerală, adusă de la izvoarele din zonă. Prinţul Charles s-a întreţinut cu sătenii mai mult de oră. Le-a mulţumit pentru bucate şi s-a arătat interesat de o masă lucrată manual de un sătean.

Toţi participanţii la ospăţ s-au declarat încântaţi la final.

„Sunt cel mai mândru primar din ţară. Cine mai poate să se laude că îl are în localitate pe prinţul Charles?”, spune Kasleder Jozsef, primarul comunei Malnaş.

Prinţul Charles s-a retras apoi la conacul său, unde va rămâne şi mâine. Sâmbătă, Alteţa Sa Regală va merge la Bucureşi. Prinţul a vizitat şi Braşovul, unde s-a plimbat în centrul vechi al oraşului şi a intrat Biserica Neagră. Localnicii şi turiştii au fost uimiţi şi încântaţi să îl vadă şi l-au aplaudat la fiecare pas.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro