Joi, 25 aprilie 2024 - 1:04:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Isabela Dumitru împreună cu 13 colegi au fost premiaţi de NASA


13 iulie 2014

Isabela Dumitru este unul dintre cei 14 elevi români care, în 2012, au câştigat locul al treilea la un concurs organizat de NASA. Tinerii au proiectat o staţie orbitală cu resurse proprii, în care oamenii pot trăi la fel ca pe Pământ.

„Trebuie să-ţi stabileşti dinainte un scop, dar mai ales o motivaţie. Dacă nu eşti hotărât de dinainte şi nu ştii de ce faci asta, o să lucrezi în gol, în schimb dacă ai un scop bine stabilit treci peste orice obstacol”, spune Isabela Dumitru.

Isabela a terminat anul acesta Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa la profilul matematică-informatică, bilingv englez, cu media 9,80. La examenul de Bacalaureat a obţinut 9,90. Acum vrea să devină studentă la Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

„ Am început să mă pregătesc pentru facultate de ceva timp, de când m-am hotărât şi a fost o muncă intensă, am încercat să fiu constantă în pregătiri”, mai spune eleva.

Pe toată perioada liceului, profesorul de matematică a susţinut-o şi a avut încredere în capacitatea ei de a învăţa.

Ei sunt copii care au activităţi extraşcolare. Ei sunt implicaţi în proiecte, ea a participat si la proiectul cu domnul profesor Bararu, spunem noi pe scurt proiectul NASA. Ea participa la voluntariate”, afirmă Florian Gache, profesor de matematică.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro