Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:31:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hai la teatru, la Ploieşti: VICLENIILE LUI SCAPINO, după Moliere


3 noiembrie 2014

  In cadrul programului “Hai la teatru”, iniţiat şi coordonat de Cristian Ciuciureanu, directorul Agenţiei de turism „Itinera Nova”, numeroşi prahoveni, în special elevi şi studenţi, au avut prilejul său vizioneze spectacolele teatrului bucureştean Masca (director maestrul Mihai Mălaimare), atât în Bucureşti, cât la Ploieşti.

O reîntâlnire cu excepţionala trupă de tineri actori bucureşteni va avea loc joi, 6 noiembrie, ora 19,00, pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Ploieşti, care vor prezenta piesa “Vicleniile lui Scapino”, traducere Aurel Baranga. Un text uriaş al unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii. O trupă mai degrabă tânără, dar talentată îşi incearcă şansa. Un teatru aflat in pragul unei aniversari care obligă: 25 de ani de existenţă! Acestea sunt premizele uneia dintre cele mai interesante experiente teatrale ale ultimilor ani, din foarte multe motive. In primul rând pentru că infruntarea dintre text, cu o notorietate absolută şi trupă, tânără şi abia cunoscută, dă câştig de cauză actorilor care au izbutit nu numai să se ridice la nivelul textului dar şi să-i dea o nouă strălucire.
Va fi un spectacol pe care îl veţi iubi pentru că veti râde cu lacrimi, pentru ca veţi fi martorii unor creatii actoricesti splendide, pentru că intâlnirea dumneavoastră cu textul lui Moliere se va petrece într-un mod cu totul exceptional.
Vicleniile lui Scapino este un regal, pe care Masca il ofera cu bucurie publicului ploieştean in debutul stagiunii aniversare cu numărul 25.

Povestea, pusă în scenă de regizorul Mihai Mălaimare, are ca personaje principale doi tineri (Leandre şi Octave), care îşi iau soţii (pe Zerbinetta şi pe Hyacinta), fără aprobarea taţilor (Geronte şi Argante) şi o slugă vicleană (Scapino), care încearcă să descurce lucrurile, însă nu fără a trage foloase de pe urma tuturor. Conflictele izbucnesc între cele două familii; au loc lupte, uneori chiar la propriu, se apelează la înşelăciuni şi înscenări, dar finalul este unul fericit pentru toţi.

Spectacolul are loc joi, 6 noiembrie, ora 19,00, pe scena Casei de cultură a sindicatelor Ploieşti.

Preţul unui bilet este de 30 de lei/adult, iar pentru studenţi şi elevi 15 lei/persoană.

Rezervări la tel. 0720 349 640 sau direct la Casa de cultură a sindicatelor Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro