Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:14:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scapino, cu vicleniile lui, în turul al II lea, la Ploieşti


8 noiembrie 2014

O plăcută reîntâlnire cu excepţionala trupă de tineri actori ai Teatrului Masca din Bucureşti care, joi seara, pe scena Casei de cultură a sindicatelor Ploieşti, a prezentat piesa “Vicleniile lui Scapino”, de Moliere a avut un mare succes la publicul ploieştean, care a umplut sala până la refuz, mulţi dintre care cei doreau sa vizioneze acest spectacol rămânând pe dinafară. Conducerea teatrului bucureştean, prin directorul său, maestrul Mihai Mălaimare, împreună cu organizatorul spectacolului, Cristian Ciuciureanu, directorul Agenţiei de turism “Itinera Nova” Ploieşti, au decis, pe loc, să mai susţină încă un spectacol la Sindicate, luni, 10 noiembrie 2014, ora 19,00. O decizie corectă că tot ne aflăm între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.

Remarcabil este faptul că Teatrul “Masca” se află în pragul unei aniversări care obligă: 25 de ani de existenţă! Moment aniversar sărbătorit, iată, la Ploieşti, cu un prim spectacol cu adevărat excepţional. “Mare spectacol mare, cu trupa maestrului Mălaimare”, cum remarca cineva. Acestea sunt premizele uneia dintre cele mai interesante experienţe teatrale din ultimii ani, din mai multe motive. In primul rând pentru că înfruntarea dintre text - cu o notorietate absolută, şi trupă, tânără, talentată şi abia cunoscută - dă câştig de cauză actorilor care au izbutit nu numai să se ridice la nivelul textului, dar şi să-i dea o nouă strălucire.

Povestea, pusă în scenă de regizorul Mihai Mălaimare, are ca personaje principale doi tineri (Leandre şi Octave), care îşi iau soţii (pe Zerbinetta şi pe Hyacinta), fără aprobarea taţilor (Geronte şi Argante) şi o slugă vicleană (Scapino), care încearcă să descurce lucrurile, însă nu fără a trage foloase de pe urma tuturor. In cadrul conflictelor care izbucnesc între cele două familii  au loc lupte, uneori chiar la propriu, se apelează la înşelăciuni şi înscenări, dar finalul este unul fericit pentru toţi.

Preţul unui bilet este de 30 de lei/adult, iar pentru studenţi şi elevi, 15 lei/persoană.

Rezervări la tel. 0720 349 640 sau direct la Casa de cultură a sindicatelor Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro