Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:00:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi ASR Principele Radu devin cetăţeni de onoare ai Clujului


23 ianuarie 2015

Consiliul Judeţean Cluj se va întruni în acest an pentru prima oară sub auspicii regale. Doi membri ai Familiei Regale a României vor deveni oficial cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj.

În mod simbolic, primul proiect de hotărâre care va fi adoptat de către Consiliul Judeţean în anul în care Clujul este Capitală Europeană a Tineretului este dedicat Casei Regale a României. Deja, cei mai mulţi dintre consilierii judeţeni şi-au declarat sprijinul faţă de acest proiect, iar o parte însemnată a acestora şi-au asumat deschis apartenenţa la curentul de opinie favorabil restaurării monarhiei în România. Şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Cluj în care va fi votată acordarea acestui titlu va avea loc în data de 28 ianuarie, ora 13.00. Ideea omagierii Familiei Regale în acest mod a venit din rândul reprezentanţilor Asociaţiei Cluj Today.

„Consider că prin acest gest îndeplinim o datorie de onoare a autorităţilor clujene, aceea de a recunoaşte şi aprecia, la adevărata valoare, implicarea şi sprijinul deosebit pe care Alteţele Lor Regale le-au manifestat în numeroase domenii, în beneficiul direct al clujenilor, în continuarea unei nobile misiuni asumate încă de la început de Casa Regală a României. Convins fiind de faptul că prin această iniţiativă sunt în asentimentul colegilor mei, le voi propune consilierilor judeţeni să se alăture acestui demers şi să devină co-iniţiatori ai proiectului de hotărâre“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, Istvan Vakar.

Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare“ celor două Alteţe Regale şi a însemnelor distinctive realizate în acest sens urmează a avea loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către Consiliul Judeţean Cluj, arată referatul de aprobare al proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro