Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:51:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care sunt cele mai bune grăsimi pentru organism şi pe care trebuie să le evităm


28 februarie 2015

Deşi sunt blamate de către mulţi nutriţionişti, iar multe reclame de la TV îi sfătuiesc pe telespectatori să le evite, grăsimile sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului deoarece ajută la prevenirea unor boli.

Vitaminele A, D şi E, precum şi acizii graşi esenţiali conţinuţi în alimentele grase nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.

Un studiu publicat luna trecută în British Medical Journal a dezvăluit cât de bune sunt grăsimile pentru organism şi ce nu ar trebui să ne lipsească din dieta noastră. Cercetătorii au demonstrat că oamenii care consumă unt, lapte, smântână şi iauturi bogate în grăsimi au mai puţine probleme cu inima şi riscă mai puţin să se îmbolnăvească de diabet de tipul 2.

Medicul Marilyn Glenville, autoare a multor cărţi de specialitate despre nutriţie, a vorbit pentru Daily Mail pe înţelesul tuturor despre ce ar trebui să includă dieta noastră şi ce ar trebui să fie evitat.

Iată care sunt cele mai bune grăsimi pentru organism şi cantităţile zilnice ideale recomandate:

Laptele- specialiştii recomandă să fie consumat în varianta integrală, deoarece asigură o saţietate pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Alte studii anterioare au arătat că acizii graşi din lapte ajută la controlul greutăţii corporale şi se recomandă consumul a 250 de mililitri în fiecare zi. Şi iaurtul trebuie consumat tot în varianta sa integrală.

Experţii recomandă şi consumul a maximum patru ouă pe săptămână, dar şi să folosească ulei de măsline, întotdeauna pentru salate şi niciodată pentru prăjit, deoarece devine cancerigen la contactul cu temperaturi înalte. Pentru prăjit, cele mai bune uleiuri sunt cele de floarea soarelui şi de rapiţă.

Specialiştii recomandă carnea roşie să fie consumată de patru ori pe săptămână, într-o cantitate de aproximativ 100 de grame. Cea mai bună carne este cea provenită de la animale crescute în mod natural, fără nutreţuri sintetice.

Pentru a evita dezvoltarea diabetului de tip 2, carbohidraţii din pâinea albă trebuie evitaţi şi înlocuiţi cu alimente pe bază de cereale integrale. Se ştie faptul că orezul, pastele şi pâinea albă sunt convertite în zahăr, iar acest lucru duce apoi la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Mezelurile sunt alimente care trebuie evitate cu desăvârşire. Ele conţin cantităţi mari de grăsimi trans, dar şi foarte multă sare, astfel că provoacă multe probleme de sănătate.

Sucurile de fructe trebuie consumate moderat, mai ales că procesul de extragere a sucului din fructe duce la pierderea fibrelor care sunt, de altfel, unele dintre cele mai bune părţi din fructe. În cazul ciocolatei, experţii o recomandă pe cea cu minimum 70% conţinut de cacao şi o interzic pe cea albă sau pe cea cu lapte din cauza faptului că are foarte mult zahăr, dar şi grăsime.

Margarina şi alte sortimente tartinabile nu trebuie să fie incluse în alimentaţia zilnică. Ele pot fi înlocuite cu unt, care trebuie consumat în cantităţi mici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro