Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:01:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât te costă să-ţi faci ochi albaştri


14 martie 2015

O clinică din California testează o procedură cu laser prin care este eliminat pigmentul care colorează ochii şi devin albaştri.

Specialiştii de la Stroma Medical Corporation, cei care lucrează la acest proiect, spun că schimbarea este definitivă. Cercetătorii explică faptul că în spatele unui ochi căprui este află unul albastru, care este acoperit de celule de melanină.

Pe înţelesul tuturor, prin procedura cu laser este eliminat stratul de melanină din iris, iar ochiul rămâne albastru. Mai exact, medicii explică faptul că ochii albaştri sunt de fapt ochi fără pigment. Operaţiunea ar dura în jur de 30 de secunde pentru fiecare ochi.

„Am finalizat un studiu pentru a testa în siguranţă cât de eficace este acestă procedură pe baza unor device-uri de ultimă generaţie. Următorul pas este să tratăm în jur de 20 de pacienţi într-un studiu pilot. Apoi, în funcţie de succesul acestei cercetări ne vom extinde la 100 de pacienţi din mai multe ţări şi vom urmări reacţiile operaţiei în timp”, declară specialiştii de la Stroma. Preţul operaţiei ar fi de aproximativ 5000 de dolari.

Când s-a născut primul om cu ochi albaştri

Cercetătorii de la Institutul de Biologie Evoluţionară din Barcelona au descoperit, analizând o secvenţă ADN, că primul om cu ochii albaştri a trăit în urmă cu 7000 de ani. Cercetătorii spanioli au ajuns la această concluzie studiind un bărbat din Epoca de Piatră, ale cărui oseminte au fost găsite în 2006.

De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga arată la începuturi toţi oamenii au avut ochi căprui, iar cei albaştri au apărut la oameni după o mutaţie genetică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro