Vineri, 29 martie 2024 - 5:02:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ILUZIIILE PRIETENULUI MEU, IOAN JEAN GROŞESCU


26 martie 2015

Jurnalistul Jean Groşescu - îi spun doar jurnalist deoarece aşa l-am cunoscut - este şi unul dintre cele mai prestigioase condeie literare din urbea lui Nenea Iancu - şi nu numai - el fiind şi scriitor, autor a zeci de cărţi şi unul dintre membrii fondatori ai Societăţii culturale "Ploieşti-Mileniul III", acolo unde se realizează "Marea Carte a Ploieştiului", o lucrare monografică de mari dimensiuni, primul volum de circa 1000 de pagini fiind deja lansat acum câţiva ani, Jean fiind unul dintre principalii autori ai acestei impresionante cărţi monografice.
L-am cunoscut, cum spuneam, în anul 1991, atunci când, împreună cu alţi doi reputaţi jurnalişti, regretatul Ioan Marinescu şi Minel Ghiţă-Mateucă, a fondat ziarul "Ploieştii".
Debutul literar s-a produs, surprinzător, la vârsta de 56 de ani, cu volumul de poeme "Cuvintele ca banii", după care a publicat monografia istorico-literară "Ploieşti - Casa Ingerului. 16 ani după nemurire - Nichita Stănescu". Au urmat încă două volume de versuri, "Refugiu" şi "Poeme", dar şi o serie de monografii de comune şi o istorie a devenirii Ploieştiului în aproape 600 de pagini, bogat ilustrată, lucrare iuntitulată "Mahalalele Ploieştiului", aflată deja la a III-a ediţie.Din bogata sa “colecţie” literară mai menţionăm romanele "Trecutul continuu" si "Ultima trăncăneală"..
Ultima "trăncăneală" a lui Ioan Grosescu a avut loc miercuri, 25 martie 2014, când el şi-a lansat cel de-al IV-lea volum de versuri, intitulat "Iluzii". Evenimentul s-a desfasurat în sala de lectură a Bibliotecii judeţene "Nicolae Iorga" din Ploieşti, în prezenţa unui numeros public avizat, iubitor de literatură. O carte editată la "Karta-Graphic" Ploieşti (director Paul Dan Voicu).
Timpul scurs de la intrarea în posesie a cărţii nu mi-a permis să fac si o cronică a acestei minunate antologii de versuri, dar voi reveni, fără îndoială, cu o prezentare pe măsură.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro