Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:15:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara care interzice manechinele slabe


6 aprilie 2015

În Franţa, fotomodelele nu mai au voie să trăiască doar cu apă plată cu lămâie. 18 este noul indice care selectează un fotomodel pentru un fashion show, nu clasicele măsuri 90-60-90. Doar că de data aceasta nu e vorba despre vreo circumferinţă a corpului divelor, ci de indicele de masă corporală. Acesta se calculează ca diferenţă între greutatea exprimată în kilograme şi înălţimea la pătrat, exprimată în metri. Sub valoarea 18, este semn că persoana respectivă este subnutrită.

Mai exact, reprezentanţii firmelor care au folosit într-o prezentare de modă un model cu un indice mai mic decât 18 pot face închisoare. Franţa s-a alăturat astfel altor trei ţări care au interzis ca modelele extrem de slabe să mai aibă de-a face cu moda, relatează revista The Time.

„Activitatea de model este interzisă oricărei persoane a cărei masă corporală este mai scăzută decât nivelul propusă de autorităţile din domeniul sănătăţii şi decretate de Ministerul Sănătăţii şi Muncii”, spune legea, potrivit Reuters.

Pedeapsa în caz contrar înseamnă şase luni de închisoare şi o amendă de 75 de mii de euro. Măsura vine la pachet cu o alta luată de autorităţile franceze: aceea de a interzice site-urile pro-anorexie care oferă reţete de slăbit extrem.

În 2007, lumea modei a fost zguduită de moartea fotomodelului Isabelle Caro, la 28 de ani. Înainte de a muri, aceasta a fost personajul unui pictorial şocant, într-o campanile anti-anorexie.

Reacţiile din partea pieţei modei au apărut imediat. “Când vrei să faci criterii ca să interzici anorexia, nu te poţi uita doar la indicele de masă corporal, ci şi la un consult psihologic, căderea părului, probleme cu dinţii”, a spus Isabelle Saint-Felix, preşedinta Uniunii Naţionale a Agenţiilor de Modă din Franţa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro