Joi, 25 aprilie 2024 - 2:18:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un scurmetraj românesc, lăudat şi premiat la Cannes


22 mai 2015

Şi anul acesta, filmele româneşti participante la Cannes primesc multe laude din partea publicaţiilor străine, dar şi premii foarte importante. Scurtmetrajul „Ramona” de Andrei Creţulescu a primit premiul „Canal +” al secţiunii Semaine de la Critique, la Cannes.

Premiul „Canal +” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secţiunii, de catre echipa prestigiosului canal de televiziune, informează Agerpres.

După primirea premiului, scurtmetrajul românesc „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune Canal+. Descris ca un film Violent, stilizat şi fără dialoguri, „Ramona” încheie o trilogie realizată de către Andrei Cretulescu. El a început cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) şi „Kowalski” (2014).
Din distribuţia scurtmetrajului, fac parte aceiaşi actori ca şi în scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, iar la „Ramona” li s-a adăugat Ana Ularu.

În prezent, Andrei Creţulescu mai are în postproducţie scurtmetrajul „Şapte luni mai târziu”, dar şi în preprepducţie primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

Semaine de la Critique este o secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înfiinţată în 1962 şi concentrată pe regizori aflaţi la început de carieră.

Premiul „Canal +” are o istorie de 23 de ani şi a fost acordat pentru prima dată în 1992. Printre regizorii onoraţi cu această distincţie, s-au mai numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman şi Gaelle Denis.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro