Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:09:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un nou muzeu privat deschis în România


26 iunie 2015

PostModernism Museum (PMM) Bucureşti este un nou centru cultural, o iniţiativă privată, non-profit, a unui grup de manageri culturali şi curatori români şi s-a deschis în luna aprilie în Bucureşti.

Situat într-o clădire din Pipera, centrul este primul muzeu privat din Europa Centrală şi de Est care face parte din Asociaţia Muzeelor Private din Lume. Aici, vizitatorii pot vedea expoziţii de fotografie inedite, proiecţii de film şi pot participa la ateliere.

„Suntem printre primii iniţiatori privaţi care deschid un muzeu românesc care nu este public, sincronizându-ne astfel cu tendinţele novatoare mondiale care scot producţia culturală muzeală din sfera exclusiv publică şi o plasează în zona privată şi independentă”, a explicat unul dintre proprietarii muzeului pentru B365.ro.

Situat în Pipera, pe Şos. Bucureşti Nord 15-23, clădirea Kingston, muzeul îi aşteaptă pe vizitatori , iar intrarea este gratuită.

„Urmărim prin proiectul PostModernism Museum o creştere organică, în relaţie desigur cu întregul context social şi cultural românesc la care ne referim, în special atunci când ne adresăm dezvoltării publicurilor”, adaugă proprietarii.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă colecţii private de la colecţionari, galerii şi muzee din România şi din lume.

„PostModernism Museum urmăreşte să fie collectors museum şi să aducă spre vizionarea şi interacţiunea publicurilor sale colecţii private de artă modernă şi contemporană de la colecţionari, galerii şi muzee din România şi din lume. Calitatea de membru al Asociaţiei Globale a Muzeelor Private îi oferă un avantaj extraordinar, cel de a putea găzdui şi promova colecţii private din toată lumea pentru un public nu doar local sau naţional, ci şi regional” a mai explicat proprietarul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro