Vineri, 29 martie 2024 - 1:24:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un băiat din România, campion la dans sportiv în Marea Britanie


4 septembrie 2015

Andrei Toader, un băiat în vârstă de 13 ani din România, a devenit campion la dans sportiv în Marea Britanie, alături de partenera sa, Mia Linnik-Holden, de 12 ani.

La sfârşitul lunii iulie, cei doi au câştigat Bournemouth Summer Festival, competiţie care include Campionatul Marii Britanii pentru amatori (până la vârsta de 19 ani nu sunt consideraţi dansatori profesionişti).

Andrei şi partenera lui au devenit campionii Marii Britanii la categoria „Juniori sub 14 ani” la dansuri Ballroom (Vals, Tango, Foxtrot, Vals Vienez, Quickstep) şi Latino (Cha-Cha-Cha, Rumba, Samba, Paso doble, Jive).

Andrei a început să danseze de la vârsta de 6 ani şi a evoluat în cadrul a două cluburi de dans sportiv din Timişoara, iar în ultimii trei ani a făcut parte din lotul naţional de dans sportiv al României.

Din iunie 2015, Andrei locuieşte în Manchester, la familia partenerei sale de dans, Mia. Tânărul a ajuns în Marea Britanie după ce tatăl său a aflat că Mia era în căutarea unui partener de dans.

„În aprilie am văzut un anunţ pe pagina de Facebook a mamei Miei în care anunţa că sunt în căutare de partener pentru fiica ei de 12 ani, campioana UK la dans sportiv în 2014. Am trimis un mesaj cu întrebarea: „luaţi în considerare şi băieţi din România?”. Am primit răspunsul „pentru fiul tău cu siguranţă” (a văzut clipuri video cu Andrei pe pagina mea de Facebook). După aceea am schimbat rapid multe mesaje în care am comunicat ce trebuie pus la punct, şi după o lună eram în Anglia pentru a face copiii proba de dans”, a povestit Ovidiu Toader, tatăl lui Andrei, pentru GreatNews.

„De la primul moment când au dansat împreună ne-am dat seama că se potrivesc perfect! A mai durat 3-4 săptămâni pentru a afla dacă Andrei poate să studieze în Anglia şi în ce condiţii poate să locuiască la părinţii Miei şi în 6 iunie l-am dus şi l-am instalat acasă la familia Miei, unde are camera lui. Mia a cedat camera ei pentru a fi amenajată pentru Andrei. Andrei şi Mia s-au împrietenit foarte repede şi se înţeleg minunat, atât pe parchet, dansând, cât şi în viaţa de zi cu zi: se joacă împreună, petrec mult timp împreună, ca fraţii!”, a mai arătat el.

Andrei a mers deja timp de 3 săptămâni la şcoală în Marea Britanie, pentru acomodare, iar în septembrie va începe cursurile la aceeaşi şcoală precum Mia, dar în altă clasă, băiatul fiind mai mare cu un an decât partenera sa de dans.

Părinţii lui Andrei locuiesc în România, însă îl vor vizita periodic: „Noi locuim în Timişoara şi ne-am propus să mergem acolo în fiecare lună câteva zile. Andrei şi Mia îşi petrec vacanţele în România, atât relaxare, joacă, dar şi antrenamente”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro