Joi, 25 aprilie 2024 - 4:32:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit“


26 septembrie 2015

Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit“, organizat de Organizaţia Umanitară CONCORDIA la Teatrul Odeon din Bucureşti a avut loc pe 24 septembrie. Donaţiile obţinute vor fi folosite pentru sprijinul şi extinderea proiectelor destinate copiilor şi tinerilor defavorizaţi, desfăşurate de CONCORDIA în Bucureşti, Ariceştii Rahtivani şi Ploieşti, Judeţul Prahova.

Cu această ocazie, a avut loc ceremonia acordării Înaltului Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României Organizaţiei Umanitare CONCORDIA. „CONCORDIA, fondată acum 24 de ani, a devenit astăzi un exemplu pentru mediul non-profit din România. Aceasta pentru că, participând la programele CONCORDIA, tinerii pot învăţa o meserie, pot dobândi o locuinţă şi se pot forma ca oameni. Sunt, de aceea, bucuroasă să ofer Înaltul meu Patronaj Organizaţiei Umanitare CONCORDIA”.

300 de invitaţi au fost spectatorii unui concert excepţional susţinut de Violonistul Alexandru TOMESCU la Vioara Stradivarus Elder – Voicu, în care piese ale marilor compozitori precum George Enescu, Johann Sebastian Bach sau Nicollo Paganini, au curs pe scena Teatrului Odeon.

Din spectacol au mai făcut parte momente artistice pregătite de tinerii Cătălin Bâţu şi Narcis Simion, care au susţinut recitalurile acestei seri la corn şi vioară. Cătălin Bâţu a pornit în urmă cu 6 ani către o viaţă independentă, studiază în ultimul an la Conservatorul din Viena şi până acum a urcat pe multe dintre marile scene ale lumii. Narcis, la 15 ani, locuieşte la CONCORDIA Oraşul Copiilor şi visează să cânte alături de mari muzicieni ai lumii.

Printre participanti s-au numarat Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Excelenţa Sa Gerhard REIWEGER, ambasadorul Austriei la Bucureşti, reprezentanţi ai autorităţilor, reprezentanţi ai companiior reprezentative în spaţiul economic românesc ori mass-media

„Ne dorim ca acest tip de eveniment să devină o tradiţie pentru organizaţia noastră, pentru a putea împărtăşi atât rezultatele, cât şi provocările noastre. Pentru că munca în social este grea şi oricât de integrat şi durabil sunt gândite programele, resursele sunt puţine având în vedere costurile recurente. Prin astfel de evenimente ne dorim să sensibilizăm comunitatea şi să convingem că, de problemele sociale din România, trebuie să ne ocupăm fiecare dintre noi.“, a spus Diana Certan, director executiv, Comunicare şi Fundraising CONCORDIA.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei Austriei la Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Teatrului Odeon.

Evenimentul a fost susţinut de: The Grand

Parteneri principali: Angelli Spumante & Aperitive S.R.L.; Blue Film Production; DentalMed; Tymbark

Parteneri: Alexandra Paşca; Banca De Export - Import A Romaniei EXIMBANK - S.A.; Kinstellar; Strabag; TPA Horwath Audit.

CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non - profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă.

Proiectele  se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 1.500 de copii şi tineri în fiecare an.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro