Joi, 25 aprilie 2024 - 10:26:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Festival rock, anulat în urma incendiului de la clubul Colectiv


4 noiembrie 2015

Festivalul rock Top T de la Buzău, care era programat să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii, a fost anulat de organizatori după o consultare cu trupele care ar fi urmat să participe la eveniment, au anunţat organizatorii evenimentului, precizând că ”anularea se poate transforma într-o amânare”

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de organizatorii festivalului, în ultimele două zile, s-a discutat şi s-a analizat, ”împreună cu colegii, trupele, finanţatorii, publicul, presa, prietenii, oportunitatea desfăşurării festivalului Top T”.

”Părerile au fost foarte diferite şi au putut fi exprimate şi public pe pagina de Facebook a evenimentului. Am avut asigurarea patronului clubului că sunt îndeplinite şi îmbunătăţite condiţiile pentru siguranţa publicului, am avut confirmarea şi dorinţa a opt dintre cele zece trupe de a participa la eveniment, am avut garanţia finanţării necesare şi în plus aveam energia necesară să arătăm că se poate. Ultimele discuţii însă au dus la concluzia că singurul lucru pe care nu-l puteam asigura era bucuria care a caracterizat acest festival încă din 1983. Ne-am gândit că ar fi fost poate un eveniment trist, poate un tribut, o arenă de discuţii despre morţi şi răniţi, care să facă mai mult rău celor afectaţi de ce s-a întâmplat vinerea trecută şi care să creeze o barieră de transfer de energie dinspre public spre trupe şi invers”, arată organizatorii Festivalului Top T.

Tolea Poştovei, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret, organizatorul Top T, a scris, ulterior, pe reţeaua de socializare că persoanele care au cumpărat bilete la eveniment îşi vor recupera banii.

”Vă rugăm să aveţi puţină răbdare cu răspunsul la întrebarea privind Top T ...anularea se poate transforma într-o amânare dacă vom considera că este oportun undeva la mijlocul lunii decembrie...din păcate încă mor dintre răniţii din spitale şi ce e şi mai trist vor mai muri sau vor suferi încă mult timp...cei care au plătit bilet sau abonament îşi vor recupera cu siguranţă banii”, a arătat Poştovei.

Luni, formaţia Taine şi-a anulat concertul programat să aibă loc vineri, la festivalul Top T, în urma incendiului din clubul Colectiv, membrii trupei anunţând totodată că nu vor mai urca pe scenă până când fumatul nu va fi interzis în cluburi, măcar pe perioada concertelor. Marţi dimineaţă, şi formaţia Celelalte Cuvinte a anunţat că renunţă la participarea la festival.

Ediţia din acest an a Top T era programată să se desfăşoare vineri şi sâmbătă, la Cafeneaua Artiştilor din Buzău. Potrivit programului, în 6 noimebrie ar fi trebuit să concerteze trupele Ura de după uşă, Taine, Negura Bunget, Luna Amară, Altar, iar în 7 noiembrie Rock’n Ghena, Travka, Dirty Shirt, Kumm, Celelalte Cuvinte.

Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marţi dimineaţă o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfântul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Incendiul din clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a localului, precum şi a desfăşurării unui foc de artificii în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, arăta Parchetul instanţei supreme.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro