Miercuri, 24 ianuarie 2018 - 7:20:15
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Vineri, Ploieştiul a răsunat de muzică şi poezie


12 decembrie 2015

Cunoscut ca oraşul „aurului negru”, Ploieştiul a fost, vineri, gazda a două evenimente culturale de excepţie: deschiderea oficială a Concursului Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu, ediţia XXI, desfăşurată în sala Filarmonicii „Paul Constantinescu”, iar în parcul central al municipiului, unde se află impunătoarea statuie a poetului Nichita Stănescu, a avut loc comemorarea marelui poet, prin scurte alocuţiuni şi depuneri de flori.

Totodată, în cadrul manifestărilor găzduite la Casa Memorială a poetului, unde se află un alt bust, a fost prezentat momentul “Să ne amintim de Nichita…”, imaginea acestuia fiind evocată de elevii Colegiului Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, precum şi de prof.dr. Ioan Mihai Cochinescu, de la Liceul de Artă ”Carmen Sylva”, cu momentul – „Nichita, Îngerul blond al poeziei româneşti”.

 În aceeaşi zi, elevii şcolii “Nichita Stănescu” din Ceptura au prezentat un program de colinde tradiţionale, cu titlul “Colinde la casa Îngerului”.

Revenind la evenimentul muzical, menţionez faptul că, la acest concurs naţional, participă peste 80 de tinere talente de la şcolile şi facultăţile de muzică din România şi R.Moldova.

Concursul, care se desfăşoară pe durata a trei zile (11-14 dec.), are cinci secţiuni: vioară, pian, canto, violoncel şi compoziţie.

Juriul este format din nume „grele” ale muzicii clasice româneşti: prof.univ.dr.Octavian Raţiu-preşedintele juriului, inclusiv la secţia VIOARĂ, alături de lect.univ.dr.Ioana Croitoru, dr.Radu Postăvaru; PIAN: dr.Ilinca Dumitrescu–preşedinte, prof.univ.dr.Şerban Dimitrie Soreanu –vicepreşedinte, conf.univ.dr. Carmen Manea, conf.univ.dr.Sanda Hîrlav-Maistorovici - la CANTO: prof.univ.dr.Silvia Voinea – preşedinte, prof.univ.dr.Sanda Şandru, prof.univ.dr.Mihai Cosma, conf.univ.dr.Cristina Şoreanu; VIOLONCEL: prof.univ.dr.Marin Cazacu – preşedinte, prof.univ.dr.Răzvan Suma, prof.Anca Vartolomei; prof.univ.dr.Dan Buciu – preşedinte, prof.univ.dr.Dan Dediu – vicepreşedinte, prof.univ.dr.Doina Rotaru – COMPOZIŢIE.

Premiile, în valoare de 5000 de lei, sunt oferite de Primăria Ploieşti.

Printre spectatori, am remarcat prezenţa distinsei dnei Jana Millian - 96 de ani, nelipsita de la asemenea evenimente muzicale.

Au adresat, cuvinte calde de salut  participanţilor, juriului şi sponsorilor: prof.dr.Al.I.Bădulescu – director al Muzeului „Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu – directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, arhg. Marinela Peneş – managerul Muzeului de Istorie şi Arheologie Ploieşti, Rodica Paraschiv – prefectul judeţului Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(857 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa deveniti irascibil si exista riscul sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura, pe care o veti regreta mai tarziu.Daca va urcati la volan, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca riscul de accidente este sporit. Este indicat sa fiti foarte precaut si sa nu raspundeti la eventualele provocari ale altor soferi. In contextul astral tensionat de azi, va sugeram sa amanati intalnirile de afaceri taur La locul de munca sau in afaceri, este foarte posibil sa survina evenimente neprevazute, care determina diverse intarzieri si amanari.Ar fi bine sa nu contati pe finalizarea unei tranzactii sau a unei negocieri programate pentru azi.Daca aveti de luat decizii dificile, puteti sa va bazati pe intuitie
GEMENI RAC
gemeni Se intrevede o zi destul de buna in plan profesional, cu conditia sa va temperati tendinta de fi excesiv de critic cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Ar fi bine sa fiti cat mai diplomat cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita sa se ajunga la cearta. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda mai in varsta, care va da o veste buna. rac In prima parte a zilei este posibil sa faceti cateva drumuri scurte. Aveti posibilitatea sa rezolvati atat probleme profesionale, cat si personale. S-ar putea sa deveniti irascibil si sa aveti reactii exagerate. Va sfatuim sa fiti precaut, mai ales daca va aflati la volan, pentru ca exista riscul sa fiti implicat intr-un accident. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu si sa nu va sustineti punctul de vedere cu incapatanare.
LEU FECIOARĂ
leu In plan profesional sau in afaceri este posibil sa fiti nemultumit din cauza ca rezultatele muncii depuse in ultima vreme nu sunt la inaltimea asteptarilor.Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare si sa va temperati tendinta de a provoca discutii in contradictoriu cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei, partenerul de viata v-ar putea face o surpriza placuta. fecioara In contextul astral dificil al zilei de azi, este posibil sa deveniti irascibil, riscand sa tensionati relatiile cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Daca trebuie sa conduceti masina, va sfatuim sa fiti foarte atent si precaut, fiindca riscul de a fi implicat intr-un accident este mult mai mare decat in alte zile.In relatiile cu prietenii si cu familia, este indicat sa dati dovada de flexibilitate si sa evitati discutiile in contradictoriu, pentru ca se poata ajunge usor la cearta
BALANŢĂ SCORPION
balanta In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa deveniti nerabdator si sa va propuneti sa finalizati cat mai repede un proiect inceput cu cateva zile in urma. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti, pentru ca riscati sa luati decizii neinspirate si sa faceti greseli costisitoare.Este recomandat sa evitati discutiile in contradictoriu cu partenerul de viata, pentru ca azi exista riscul sa se transforme in cearta. Daca va ganditi sa faceti o calatorie, ar fi bine sa o amanati scorpion La locul de munca sau in afaceri, este posibil ca relatiile cu colegii sau cu partenerii sa fie incordate din cauza unor neintelegeri.Ar fi bine sa amanati discutiile si deciziile importante si sa va ocupati de chestiuni de rutina.Inainte de a face promisiuni familiei, va recomandam sa va analizati cu obiectivitate posibilitatile financiare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este de asteptat sa va simtiti in forma si plin de energie. Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai tinere si cu copiii. Va sfatuim sa nu faceti promisiuni decat daca sunteti sigur ca le puteti respecta. capricorn Un prieten v-ar putea propune o colaborare sau asocierea intr-o afacere promitatoare. Va recomandam sa nu luati o decizie astazi. Puteti sa va ocupati de diverse probleme din camin si sa terminati activitati incepute mai demult. Ar fi bine sa tineti cont de dorintele partenerului de viata si sa nu va opuneti ideilor si initiativelor familiei
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, probabil din cauza oboselii acumulate in ultima vreme.Este recomandabil sa amanati deciziile importante in activitatea profesionala sau in afaceri si sa va limitati la activitati de rutina. Ar fi bine sa evitati eforturile intense si calatoriile lungi. pesti Se anunta o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat atat la locul de munca sau in afaceri, cat si in camin. Va recomandam sa nu va grabiti si sa nu luati decizii in pripa.In relatiile cu colegii ar fi bine sa tineti cont de contextul astral tensionat al zilei si sa nu provocati discutii in contradictoriu.Este o zi buna pentru activitati de rutina, care nu necesita o buna cooperare cu cei din jur
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro