Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:09:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima reţea de peşteri vizitabile din România


28 februarie 2016

Masivul Pădurea Craiului, din nord-vestul Munţilor Apuseni va deveni brusc principala atracţie a pasionaţilor de speologie. Peştera Gruieţ este doar una dintre cele zece grote care vor fi deschise publicului larg.

„Avem de-a face cu un proiect care este o premieră naţională. În zona munţilor Apuseni putem să discutăm despre peşteri în ordin numeric care ridică la cifra de 2.000. Cele zece peşteri evident reprezintă o mică parte din acestea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Centrului Pentru Arii Protejate Şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor, Florin Budea.

„Sunt atât peşteri mai accesibile şi mai scurte de câteva sute de metri cât şi peşteri mai dificile şi mai lungi de până la 20 de kilometri”, a adăugat preşedintele CAPDD Bihor, Paul Iacobaş.

Pe lângă instruirea unor ghizi, în cadrul proiectului vor fi amenajate şi trasee pentru parcurgerea în siguranţă a peşterilor.

„Ecoturismul este un trend în creştere la nivel european şi internaţional şi faptul că Bihorul are o acoperire foarte mare de arii naturale protejate poate fi folosit în avantajul aducerii turiştilor străini în Bihor”, a declarat directorul executiv al Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, Răzvan Dumbravă.

Proiectul costă în total 84.000 de franci elveţieni şi trebuie terminat până anul viitor în luna aprilie. Banii vin prin programul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană Extinsă, iar partea română va contribui cu 10% din sumă.

Sursa: digi24.ro
Sursa foto: http://ciraandreea.blogspot.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro