Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:39:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salonul de Primăvară 2016


5 mai 2016


 

Miercuri după-amiază, la Galeriile de Artă din Ploiesti, Filiala Ploieşti a Uniunii Artiştilor Plastici din România (preşedinte Marcel Bejgu) a organizat tradiţionalul Salon de Primăvară - 2016. An în care filiala ploieşteană  a UAP împlineşte 65 de ani de existenţă în actuala formulă de organizare.

La acest Salon expun: 33 de pictori, 5 graficieni, 2 sculptori şi 4 artişti de artă decorativă. Toţi membri ai UAP.

Expoziţia, deosebit de interesantă, poate fi vizitată în perioada 4-18 mai 2016.

O prezenţă inedită, remarcată la deschiderea Salonului, a fost Cristian Mihai Ganea - viceprimar cu atribuţii de primar al municipilului, alături de consilierul municipal George Botez.

Cu acest prilej, Cristian Mihai Ganea a acordat artistei Camelia Profirescu, pentru pictura "Trepte", din partea Primăriei Ploiesti, un PREMIU constând într-o Diplomă, plus 1500 de lei. În scurtul său cuvânt, domnia sa a spus: “Deşi nu fac  parte din lumea culturii, pentru aşa ceva trebuie multă şcoală şi talent, asta nu înseamnă că nu îmi plac lucrările de artă, precum cele din actualul Salon, expuse de cei mai cunoscuţi artişti plastici ploieşteni, cu care municipalitatea se mândreşte”.
 


 

De asemenea, consilierul municipal George Botez a ţinut să remarce: “Venind spre aceste Galerii de Artă, m-a izbit faptul că această locaţie,  care are în dreapta şi stânga  numai farmacii şi telefonie mobilă, reprezintă un loc de suflet şi desfătare artistică pentru noi, ploieştenii. Să le dea Dumnezeu sănătate acestor minunaţi artişti, pe care îi aşteptăm să ne îmbogăţească spiritual, în continuare, cu creaţiile lor artistice”.

Din rândul artiştilor expozanţi l-am contactat pe Nicolae Lupu – profesor la Colegiul de artă „Carmen Sylva” Ploieşti, prezent în expoziţie cu o lucrare interesantă : „Vestiarul”, din ciclul „Jocuri îngereşti” (în foto): „Expoziţia de faţă reuneşte 45 de lucrări ale membrilor UAP Ploieşti, profesionişti recunoscuţi  naţional şi internaţional. Este o bucurie să vedem, pe lângă lucrările lor de mare calitate artistică şi genuri diferite, prezenţa unor artişti tineri, din noua generaţie, cum este Claudiu Dosaru, autorul sculpturii „Zbor”, un fost elev de-al meu, devenit acum membru titular al Uniunii Artisticilor Plastici Ploieşti”.

Cu riscul asumat, menţionez şi eu doar câteva nume ale unor artişti consacraţi: Victor Munteanu, Valeriu Scărlătescu, Marilena Ghiorghiţă, Ovidiu Paştina, Dragoş Minculescu, Inga Edu, Corneliu Cubleşan, Marcel Bejgu, Lucreţia Milea,  Geanina Sfinteş, premiata Camelia Profirescu ş.a.
 


 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro