Joi, 25 aprilie 2024 - 9:00:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


“Armenia,iubirea mea”- film regizat de o ploieşteancă: Diana Busuioc


7 mai 2016


 

Pe un site în limba română din SUA am citit, recent, o ştire despre filmul  “Armenia My Love” (scenariu şi regia: tânăra Diana Busuioc-Angelson, originară din municipiul Ploieşti), premiera având loc pe 14 aprilie 2016, la Los Angeles. Acest mare oraş pulsează de evenimente culturale româneşti. Aici există o importantă comunitate de circa 50000 de români, două societăţi culturale, mai multe biserici, un site pe internet, o revistă (Clipa)…

 


 

Diana locuieşte  în Los Angeles, împreună cu familia ei reîntregită: soţul, fetiţa Christa (6ani), bunica (Florina) şi mama – dr.Ileana Gabriela Busuioc, fostă membră de bază a Coralei I.Cr.Danielescu din Ploieşti. Aici, fata asta, pe care o cunosc de mică, se pare că şi-a îndeplinit visul de a deveni actriţă de film la Hollywood!  Era pasionată de  actorie, talent pe care şi l-a cultivat în trupa de teatru Alianţa Franceză a  Liceului “Mihai Viteazul” din Ploieşti, alături de fiul meu Decebal, trupă care a făcut numeroase turnee în străinătate, inclusiv în Franţa.

La Los Angeles, Diana s-a căsătorit, în 2009, cu Daniel, un tânăr clujean stabilit în SUA, ceremonia religioasă având loc având loc la o biserică ortodoxă din Los Angeles, iar nunta,un an mai târziu, la Ploieşti, Diana fiind însărcinată în patru luni.

Anii au trecut şi visul Dianei s-a împlinit. După câteva apariţii cinematografice mai mult sau mai puţin spectaculoase, anul acesta  ea a dat lovitura cu un film de lung metraj:“Armenia, My Love”, în care frumoasa noastră româncă deţine trei roluri: actor, scenarist şi regizor! Filmul a avut premiera în 14 aprilie a.c. şi s-a bucurat de  succes, mai ales în rândul comunităţilor româneşti şi armeneşti.

“Cei mai buni prieteni ai mei, de când locuim in Los Angeles, sunt de origine armenească şi ei mi-au dat puterea să scriu, să regizez si să joc intr-un film despre genocidul armenesc din anul 1915, nerecunoscut nici astăzi de către turci. Despre istoria Armeniei şi evenimentele genocidului poporului armean, prima naţie creştină, nu am învăţat in România, tot o ţară ortodoxă. Pentru mine asta e inadmisibil, aşa că mi-am dorit să fac un film-metaforă, despre un popor întreg care a pierdut totul şi care, la limita exterminării, si-a regăsit speranţa si credinţa, prin care acum, după atâtea generaţii, işi păstrează sămânţa intactă”, precizează  Diana.

Impecabil filmată de către Marius Neacşu, in tonuri întunecate până la un nuanţat alb-negru cutremurător, pelicula urmăreste destinul unei familii dezrădăcinate. “Am călătorit mult prin California, căteodată doua trei sute de mile, să găsim locul perfect cu vegetaţie adecvată pentru câte o secvenţă. Am ajuns, la un moment dat, la o fermă de capre a unor oameni extraordinari, care  aduna  aceste animale abandonate în deşert. In ziua în care eram acolo, le murise măgarul şi toţi câinii urlau. Ei ingropau măgarul in spatele nostru, iar noi, când se mai liniştea lătratul, trebuia să filmăm repede câte o scenă. A fost o experienţă complexă, dureroasă, pentru că este greu sa filmezi despre atâta durere şi să nu devină personală când o găseşte în viaţa de zi cu zi.

Sper că această  poveste despre familie si despre iubire, despre durere si speranţă, dar mai presus de toate despre Credinţa care învinge tot, să placă publicului american, deosebit de exigent.Filmul  este un tribut adus creştinătăţii si frumuseţii oamenilor, care nu îşi abandonează credinţa nici atunci când pierd totul”,
preciza, emoţionată, cineasta Diana Busuioc-Angelson, înainte de lansarea fimului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro