Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:28:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Playa del Amor sau Plaja Ascunsă din Mexic


13 iulie 2016


 

Situată în interiorul uneia dintre Insulele Marieta, Plaja Ascunsă este una dintre acele minuni unice ale naturii, pe care cu siguranţă nu ai vrea să le pierzi.

Arhipelagul Insulelor Marieta, este situat în largul coastei Puerto Vallarta din Mexic şi se crede că s-a format cu secole în urmă, din cauza activităţii vulcanice din zonă. La începutul anilor 1900, guvernul mexican a profitat de faptul că sunt complet nelocuite şi a folosit insulele pentru a efectua teste militare.

După ani de cercetare şi de eforturi de a proteja din punct de vedere legal acest arhipelag, oamenii de ştiinţă conduşi de faimosul Jacques Cousteau au reuşit să convingă autorităţile mexicane să declare Marieta un parc naţional protejat împotriva pescuitului, a vânătorii şi a altor activităţi umane dăunătoare.

Până acum, insulele au rămas nelocuite şi doar furnizorii autorizaţi de ambarcaţiuni, pot duce turiştii pentru a vedea de aproape minunea naturii.

Deşi exploziile mari şi bombardamentele efectuate de zeci de ani au deteriorat foarte mult flora şi fauna acestui paradis tropical, unii spun că sunt responsabile şi pentru crearea uneia dintre cele mai uimitoare atracţii – Playa del Amor, cunoscută şi ca Plaja Ascunsă din Mexic.

Acest loc magic este accesibil printr-un tunel lung de 25 de metri, care face legătura cu Oceanul Pacific. Turiştii trebuie să înoate până la acest paradis izolat, dar din moment ce există aproximativ 2 metri de spaţiu între apă şi tavanul tunelului, nu este nevoie de echipament pentru scufundări sau să-şi ţină respiraţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro