Joi, 25 aprilie 2024 - 2:05:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Filmul DOAR O RĂSUFLARE, premiat la The Heart of Sarajevo


30 august 2016


 

Filmul documentar de lung metraj “Doar o răsuflare”, realizat de Monica Lăzurean-Gorgan, a luat Premiul pentru cel mai bun film documentar din competiţia oficială de documentare, “The Heart of Sarajevo”, a importantului Festival de Film Internaţional Sarajevo, care a avut loc în perioada 12-21 august 2016, mentionează gandaculdecolorado.com, un site de limbă română din SUA.

“Doar o răsuflare” explorează natura profund contradictorie a iubirii în viaţa de familie. Reprezentând atât o călătorie de iniţiere, cât şi o parabolă teologică, filmul devine martorul a şapte ani din viaţa familiei Sicrea, care locuieşte într-un sat din România, surprinzând, în imagini picturale, încercările prin care trec Dobrin, Lia, soţia lui şi cei 3 copii. Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune, care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile şi să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulţi, vedem cum legătura puternică a tatălui cu Dumnezeu influenţează relaţiile de familie.

Filmul este regizat şi produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, în co-producţie cu HBO Europe.

Motivaţia juriului: “Acest film ne-a cucerit inima şi mintea pentru că a reuşit să aducă la viaţă cele mai importante calităţi ale documentarului. În abordarea ei, regizoarea s-a dovedit a fi foarte riguroasă. Faţă de personajele ei are atât compasiune, cât şi umor şi caldură şi reuseşte să spună o complexă poveste de iubire în limitele strâmte ale cadrului familiei.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro