Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:18:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum se prinde un urs ieşit la plimbare prin oraş în ţările civilizate


16 octombrie 2016

Ursul care a fost împuşcat mortal în Sibiu stârneşte nemulţumiri tot mai mari, iar mulţi oameni susţin că acesta ar fi trebuit să fie tranchilizat, nu omorât, mai ales deoarece nu atacase pe nimeni şi nicio persoană nu era în pericol.

Pe internet, de exemplu, există numeroase filmuleţe cu urşi care au ajuns în oraşe populate, dar care nu au fost ucişi, ci doar tranchilizaţi.

În decembrie 2011, un urs s-a plimbat prin centrul metropolei Vancouver din Canada. Oamenii l-au văzut cum stătea cocoţat pe o maşină de gunoi parcată pe o stradă foarte circulată şi au început să îi facă poze.

„Când am trecut am crezut prima dată că se face un film”, a povestit un martor ocular pentru postul de televiziune CBS News.

Mulţi trecători au fost amuzaţi de întâmplare, iar ursul – care fusese atras de resturile de mâncare din tomberon – şi-a văzut liniştit de treabă.

Dacă animalul ar fi fost agresiv şi ar fi încercat să atace oamenii, ar fi fost ucis. Însă deoarece a rămas calm, a fost tranchilizat. După doar 15 minute a adormit şi a fost luat cu grijă de poliţişti de pe maşina de gunoi.

„Sunt foarte fericit că au reuşit să salveze ursul şi nu au fost nevoiţi să îl omoare. Ar fi fost extrem de trist, e doar un pui”, a explicat un specialist care a urmărit întreaga scenă.

Un incident similar s-a petrecut luna trecută în oraşul Anchorage, din Alaska, SUA, când un urs negru american a ajuns să se plimbe prin centru. Ursul a traversat străzi, a mers pe trotuare, prin parcări şi prin curţile caselor. Şi de această dată, ursul a fost prins fără să fie rănit.

Ursul din Sibiu a fost urmărit de peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ursul a escaladat garduri, a mers pe acoperişuri, a intrat în curţile oamenilor şi a ajuns în curtea unei fabrici unde a fost blocat. Potrivit forţelor de ordine, nu s-a reuşit tranchilizarea ursului, aşa că acesta a fost împuşcat mortal. Acum, poliţia a deschis un dosar penal pentru uz de armă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro