Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:10:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum mănânci măslinele la restaurant. Iată ce spun bunele maniere!


10 ianuarie 2017

Există vreo modalitate politicoasă de a mânca măslinele la restaurant? Deşi adevăraţii cunoscători sunt de părere că o măslină cu sâmbure este mai gustoasă decât una fără, este puţin mai complicat când trebuie să mănânci măslinele.

Mai ales în faţa altor persoane. Cei mai mulţi oameni aleg să scuipe sâmburele în mână sau să-l scoată din gură cu mâna, ceea ce nu pare foarte politicos. Însă cum trebuie să mănânci măslinele în public? Află care sunt situaţiile pe care le poţi întâlni la restaurant, unde poţi arunca sâmburii de măsline şi menţine nivelul bunelor maniere ridicat!

Cum poţi să mănânci măslinele politicos

În general, există două scenarii în care poţi întâlni măslinele la restaurant. Primul este când măslinele sunt servite ca gustări. Pentru a le ridica de pe farfurie, foloseşte o scobitoare, dacă a fost lăsată la îndemână. Dacă nu, le poţi lua cu mâna. Măslinele mici se introduc cu totul în gură, pe când din măslinele mari poţi muşca, în timp ce le ţii între degetul mare şi arătător. Dacă muşti din măslină, sâmburele va rămâne din start în mână şi poate fi aruncat mai uşor. Atunci când mănânci măsline cu sâmburi, sâmburii pot fi scuipaţi uşor în palmă, în spatele pumnului ţinut pe verticală. O versiune mai sofisticată este acoperirea pumnului cu cealaltă mână.

Al doilea scenariu este când măslinele se regăsesc în salate. În această situaţie, măslinele ar trebui mâncate cu ajutorul unei furculiţe.
Cel mai simplu mod de a ridica măslina cu furculiţa este prin imobilizarea acesteia cu ajutorul cuţitului şi înfigerea furculiţei în măslină. Bunele maniere la masă sugerează că orice iese din gură la masă ar trebui să o facă în acelaşi mod prin care a şi intrat. În acest caz, ar trebui să foloseşti furculiţa şi pentru a scoate sâmburele din gură. Se pune o palmă în faţa gurii, pentru a feri privirilor această activitate. Împinge uşor măslina pe furculiţă, folosind limba. Dacă aceasta ţi se pare o provocare prea grea, poţi scuipa sâmburele în pumn, urmând să-l arunci. Din nou, pentru o notă mai sofisticată, ţine cealaltă mână în dreptul gurii.

Unde arunci sâmburii de măsline la restaurant?

Dacă este un bol special pentru sâmburi, foloseşte-l. Dacă nu, este considerat acceptabil să laşi sâmburii pe marginea propriei farfurii. Alternativ, aceştia pot fi ţinuţi într-un şerveţel de hârtie şi aruncaţi ulterior.

Cu toate că în intimitatea casei poţi să mănânci măslinele cel mai comod, fără a te feri de privirile din jur, aceste alimente nu sunt de ratat nici la mesele servite în oraş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro