Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:56:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La 9 aprilie 2015, a căzut o frunză-n calea ta


8 aprilie 2017

Constantin Drăghici, cel care a cântat melodia cu titlul de mai sus, a fost unul dintre cele mai mari staruri ale muzicii româneşti din anii’60, perioadă în care a lansat o mulţime discuri şi melodii de neuitat. Superbii ani ’60, au revoluţionat întreaga lume, iar România nu a făcut excepţie de la regulă.A fost o perioadă dominată de The Beatles, de Elvis, de Brigitte Bardot, de mişcarea Hippie, de şlagărele lansate la Festivalul de la San Remo, de cuplul Elizabeth Taylor-Richard Burton, de fustele mini, de spargerea tabuurilor, de curentul free cinema şi, mai ales, de cultura pop! Aceştia au fost anii în care s-au pus bazele divertismentului modern.

Printre artiştii români din acea perioadă se numărau: Aurelian Andreescu, Doina Badea, Graţiela Ghiţu, Luigi Ionescu, Alexandru Jula, Ana Lăcătuşu, Gigi Marga, Luky Marinescu, Roxana Matei, Ionel Miron, Aida Moga, Jean Păunescu, Margareta Pâslaru, Marina Voica. Puţin mai târziu. mai precis în perioada 1964-1968, au mai apărut Anda Călugăreanu, Sergiu Cioiu, Mihaela Mihai, Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Aura Urziceanu sau Constantin Drăghici – singurul artist român care a cântat pe Broadway-New York şi în Los Angeles, după ce a fugit din ţară, în 1982. Peste opt ani a revenit în România, dar dorul de ducă în lumea liberă l-a făcut să se stabilească în Germania (1992-1995) şi în SUA.

Regretul plecării sale şi pierderea locului în istoria muzicală a României l-au făcut să declare: ”Sunt sigur că cei care aleg să plece din ţară o fac doar să câştige nişte bani, dar mulţumirea sufletească nu o au. Eu am stat 30 de ani afară, ani pe care i-am simţit din greu. Nu poţi trăi trăi până la sfârşit acolo, ceva lipseşte. Prin plecarea mea, pierdusem un loc al meu şi oriunde m-am dus, acest loc al meu nu-l mai aveam. Acolo locurile sunt ocupate. Pe lângă acest loc pierdut, mai pierdusem şi poziţia socială. Aici mai aveam multe de realizat, începusem să compun, dar…am plecat. Din clipa aceea, totul s-a rupt…”

Iar noi, românii iubitori de muzică bună, am rămas cu amintirea lui Constantin Drăghici, cele mai cunoscute şi îndrăgite melodii ale lui fiind: A căzut o frunză-n calea ta, Mandoline, mandoline,  Am adunat în gând trandafirii ş.a.

Acum, o bună parte dintre cei amintiţi mai sus ne-a parăsit lasând în urmă amintirea si hiturile lor. Pe 9 aprilie 2015, s- a retras în ceruri si Constantin Drăghici. Avea doar 83 de ani. Nu am să uit însă niciodată întâlnirea cu El, în casa unui prieten comun din Brazi (în foto), întâlnire care m-a impresionat profund. Nu-şi arăta vârsta, era ancorat în realitate, citea presa, urmărea emisiuni la Tv şi era foarte activ pe faceboook. Avea mereu alături pe soţia lui,  doamna Olimpia, o ploieşteancă frumoasă şi distinsă; o familie veselă, mereu încojurată de prieteni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro