Joi, 28 martie 2024 - 10:47:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prinţul Charles al Transilvaniei. Moştenitorul coroanei Marii Britanii, urmaş al lui Vlad Ţepeş


18 aprilie 2017

Prinţul de Wales a primit o invitaţie din partea primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, de a-i fi desemnat titlul onorific de Prinţ al Transilvaniei.

”Ştim cât de mult iubiţi Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă şi aţi fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Pentru că iubiţi Transilvania aşa de mult, ne-am gândit că în loc să fiţi Prinţul de Wales, să fiţi Prinţul de Wales şi de Transilvania. Trebuie să recunoaşteţi «Prinţul de Wales şi de Transilvania» este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversaţie”, scrie în invitaţia trimisă Prinţului Charles, potrivit Daily Mirror.

Prinţul Charles deţine două case de vacanţă, vechi de 400 de ani, în regiunea românească, de care s-a declarat vrăjit în mai multe rânduri.

Moştenitorul tronului Marii Britanii este un descendent al lui Vlad Ţepeş. ”Transilvania e în sângele meu”, spunea Prinţul Charles, adăugând că Regina Maria, consoarta lui George al V-lea, stră-străbunicul său, era înrudită cu fostul conducător valah.

Mircea Hava l-a invitat pe Prinţul Charles să viziteze Alba Iulia, fosta capitală a provinciei Transilvania. Fiul Elisabetei a II-a a Marii Britanii vine în fiecare an în România, unde s-a implicat în numeroase proiecte caritabile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro