Joi, 25 aprilie 2024 - 1:14:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turcia a interzis Wikipedia


3 mai 2017

Autorităţile turce au blocat accesul la siteul enciclopediei online Wikipedia fără să ofere nicio explicaţie pentru acest lucru, relatează BBC.

Oficialii turci au spus că este vorba de o „măsură administrativă”, dar nu au oferit o motivaţie pentru interzicerea Wikipedia pe teritoriul Turciei.

Presa turcă a relatat că, anterior, autorităţile au cerut reprezentanţilor Wikipedia să scoată de pe site conţinutul scris de „autori care susţin terorismul”. Reprezentanţii enciclopediei online nu au acceptat, aşa că Autoritatea pentru Informaţii şi Tehnologii de Comunicare a blocat accesul la acest site.

Ordinul este unul provizoriu şi are nevoie să fie confirmat de o instanţă de judecată în zilele următoare.

În trecut, Turcia a mai blocat temporar reţele sociale precum Facebook şi Twitter, de obicei în urma unor proteste sau atacuri teroriste.

Practic, Wikipedia nu mai poate fi accesată din Turcia dacă internautul nu foloseşte o Reţea Virtuală Privată (VPN). O reţea virtuală privată extinde o reţea privată peste o reţea publică precum internetul. Ea permite unui calculator sau unui dispozitiv ce poate fi conectat la reţea să trimită şi să primească date peste reţele publice, ca şi cum ar fi conectat la reţeaua privată, beneficiind în acelaşi timp de funcţionalitatea, securitatea şi politicile reţelei publice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro