Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:18:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prima etapă din Ştafeta Munţilor din acest an în are loc în Masivul Ceahlău


23 mai 2017


 

Concursurile de turism montan din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv Stafeta Munţilor din acest an vor debuta în luna mai şi se vor încheia în luna septembrie, existând şapte etape şi o festivitate de premiere.

Asociatia de Turism Montan Hai pe Munte! Iaşi organizează în perioada 26-28 mai 2017, în Masivul Ceahlău, prima etapă a Campionatului Naţional de Turism Sportiv "Ştafeta Munţilor" 2017, sub numele de Trofeul „Hai pe Munte!”

La eveniment poate participa orice persoană, indiferent dacă doreşte să participe la activităţi sau pur şi simplu, să petreacă un weekend în natură. Tabara de corturi va fi amplasată în camping Leon, la intrarea în staţiunea Durău, se poate opta şi pentru cazare la diferite pensiuni din zona.

Activităţile se vor desfăşura într-un parc naţional iar participanţii vor respecta regulile parcului National Ceahlau ce vor fi aduse la cunoştinţă la şedinţa tehnică. Este interzis a se face focul. Va exista o singură vatră mare de foc.

Copiii împreună cu păriţii care vor participa la categoria destinată lor vor învăţa cum să se orienteze in padure cu ajutorul busolei, ce înseamnă o drumeţie şi ce înseamă o echipă unită iar cei mai curajoşi vor recita poezii, vor canta şi vor juca piese de teatru.

Trofeul „Hai pe Munte” se va desfăşura pe o durată de trei zile:

Prima zi va fi dedicată primirii participanţilor şi inscrierii acestora în concurs .Inscrierea se va face pe categorii de vârsta dar şi în funcţie de pregatirea fizica a participantilor.
A doua zi veti avea parte de activităti cu specific montan, inclusiv o drumeţie, unde paşii vă vor purta pe cărari mai umblate sau mai puţin cunoscute din Masivul Ceahlau unde veţi găsi în calea voastră:

  • Cascada Duruitoarea, o cădere de apă de 25 de m înălţime structurata în 2 trepte , cea superioară de 20 de metri şi cea inferioara de 5 metri.
  • Piatra Lacramată a cărei legenda ne povesteste despre o mamă îndurerata care îşi deplânge şi acum moartea mezinului.
  • Cabana Dochia, cu poziţia ei dominantă, cu vizibilitate totală spre est, sud-est şi sud, este principala cabană a Munţilor Ceahlău, şi singura bază de cazare la mare altitudine.
  • Cei mai norocosi dintre concurenti vor atinge Vârful Toaca (1904 m), al doilea vârf ca mărime din Masivul Ceahlau, cel mai înalt fiind Vârful Ocolasul Mare (1907m) care este inaccesibil turiştilor fiind declarat rezervaţie naturală.
  • Stanca Panaghia care ne vorbeşte şi astăzi despre dragostea ce dregătorul domnesc Radu Valcu i-a purtat-o frumoasei Panaghia, fata parcalabului Huru din cetatea Sucevei.
  • Cabana Fântânele, aflată la 1220 m pe traseul bandă roşie ce leagă staţiunea Durău de Varful Toaca.


Categoriile de concurs sunt: Family, Open, Juniori, Veterani Seniori,Feminin şi Elite. Pentru cei profesionişti organizatorii au pregătit proba Cros-Trail, traseul fiind de în 5km şi unde participarea este individuală şi pe categorii.

Persoanele care participă la cros nu pot participa la alte probe din cadrul concursului, excepţie făcând proba culturală.

Eveniment susţinut de: Parcul Naţional Ceahlau, Serviciul Public Salvamont Neamt, Decathlon, Maia Outdoor, BigPanda, Societatea Agricola Astra-Cramele Hermeziu, Quartz Lounge, Union Cars (concesionar Peugeot, Citroen şi Suzuki) Agenţia de Turism AlfaTravel, Shatter Iaşi, Munţii Noştri, Cabana Dochia, Cabana Fantanele, Camping Leon, Marketing România.

Înscrierea, pe echipe şi pe categorii de concurs, se poate face până în ziua începerii competiţiei, la cortul organizatorilor, inaintea sedinţei tehnice, iar participarea se face pe propria raspundere. Regulamentul concursului şi mai multe informaţii despre eveniment le puteţi găsi pe www.stafetamuntilor.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro