Vineri, 29 martie 2024 - 10:27:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principesa Margareta a României a obţinut cetăţenia elveţiană


30 iunie 2017

Principesa Margareta de România, fiica Regelui Mihai şi moştenitoare a titlurilor acestuia, a devenit cetăţean elveţian.

Margareta s-a născut în 26 martie 1949 la Lausanne, în Elveţia. Principesa a obţinut cetăţenia elveţiană alături de alţi 479 de oameni adunaţi în sala Paris din Palais de Beaulieu, chiar în oraşul în care s-a născut.

”Era momentul potrivit pentru mine să devin cetăţean elveţian”, a spus Margareta de România, citată de publicaţia helvetă 24 Heures.

Alteţa Sa Regală nu a beneficiat de privilegiul covorului roşu din partea autorităţilor elveţiene. ”Dorinţa noastră este să respectăm egalitatea între toţi cetăţenii”, a explicat Vincent Grandjean, cancelarul statului Vaud, care a prezidat ceremonia.

Principesa Margareta a stat la rând, alături de ceilalţi proaspeţi cetăţeni elveţieni, pentru a înmâna documentele sale şi să primească un ecuson cu numele şi prenumele său.

”Familia noastră regală şi cantonul Vaud împart o istorie comună. M-am născut la Lausanne. Tot aici m-am măritat. Elveţia a fost singura mea casă când familia mea a fost în exil. Astăzi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru noi. Elveţia este ţara mea adoptivă, însă eu am sânge românesc”, a mai spus Margareta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro