Joi, 28 martie 2024 - 5:51:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din ce oraşe sunt cei mai mulţi turişti pe litoralul românesc


15 august 2017

Perioada în care sunt cei mai mulţi turişti pe litoralul românesc este cuprinsă între 1 şi 15 august. În această perioadă, din cele 140.000 de locuri de cazare clasificate, mai rămân disponibile doar câteva sute, potrivit unui studiu realizat de portalul Litoralulromanesc.ro, agenţia prin care se vând cele mai multe pachete de vacanţă la Marea Neagră.

Turiştii aleg această perioadă pentru că este cea mai caldă şi, în mod tradiţional, este luna concediilor. De asemenea, este şi perioada în care foarte mulţi români care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediile.

Din numărul total de turişti care îşi petrec vacanţa la Marea Neagră, 40% aleg Mamaia, 18% preferă Eforie Nord şi 11% merg în Neptun-Olimp. Un sejur costă în această perioadă în jur de 2.300 de lei de persoană, cu aproximativ 10% mai scump faţă de luna iulie şi cu peste 50% mai mult faţă de iunie.

Mai mult de 36% din turiştii care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc sunt din Bucureşti. Conform aceluiaşi studiu, 5,2% din turiştii de pe litoralul românesc sunt din judeţul Timiş, 5% din Cluj, aproape 4% din Prahova şi Argeş, iar din Iaşi – 3,5%.

La polul opus, cei mai puţini turişti sunt din judeţele Tulcea, Mehedinţi şi Sălaj, care, împreună, nu acoperă nici măcar 1% din totalul turiştilor, conform datelor Litoralulromanesc.ro.

Reprezentanţii portalului au mai observat că turiştii care locuiesc departe de mare stau mai mult la mare. Astfel, timişorenii, clujenii şi maramureşenii petrec, în general, sejururi la mare de 7-10 sau chiar 14 zile.

„Pe modelul actual de turism, litoralul şi, mai ales, Mamaia, nu ar putea rezista fără turiştii din Bucureşti. Dar, odată cu apariţia unui număr din ce în ce mai mare de locaţii «all inclusive», care se adresează în special familiilor cu copii, se poate reduce dependenţa turismului de litoral de turistul bucureştean, însă nu se poate elimina complet. De altfel, nici nu este de dorit acest lucru.

În general, turistul de Bucureşti este unul elevat, pretenţios, recurent, dispus să cheltuiască o sumă mai mare decât restul turiştilor pentru o noapte de cazare”, a declarat directorul portalului litoralulromanesc.ro, Ştefan Necula.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro