Marţi, 19 martie 2024 - 8:17:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câtă băutură trebuie să cumperi pentru o nuntă?


24 august 2017

Dacă vreţi să organizaţi o nuntă, dar nu aveţi idee despre ce implică o petrecere pe cinste, acest articol vă va ajuta.

Câtă băutură consumă o persoană la o nuntă? Este o întrebare pe care şi-o pun mulţi oameni în ajunul petrecerilor post-cununie. Nu există, însă, un răspuns exact, dar aproximările vă pot fi de mare ajutor.

Astfel, un invitat consumă, de regulă, la un astfel de eveniment, o sticlă de vin. Majoritatea nuntaşilor preferă vinurile albe, care sunt consumate, în medie, în cantităţi de două ori mai mari decât cele roşii. Dacă sunteţi în căutarea de provizii pentru o nuntă, vă recomandăm aceste vinuri de calitate.

Pentru fiecare invitat trebuie să luaţi în calcul şi o medie de 200 de mililitri de băuturi spirtoase, cum ar fi whisky sau pălincă, dar să nu uitaţi de băuturile pentru doamne, aproximativ 100 ml de vermut, campari sau cremă de whisky.

Ce băuturi non-alcoolice sunt necesare la o nuntă

În general, la o nuntă, un invitat consumă şi două ceşti de cafea, aproximativ 1 litru de sucuri naturale şi 0,5 litri de sucuri carbogazoase, dar şi apă – în jur de doi litri, împărţiţi între apa carbogazoasă şi cea plată.

Puteţi oferi invitaţilor şi bere, deşi acest obicei este destul de puţin răspândit. În cazul în care faceţi acest lucru, puteţi reduce din cantitatea de vin oferită nuntaşilor.

Numărul invitaţilor este foarte important în stabilirea stocului de vinuri şi alte băuturi alcoolice pe care trebuie să îl aveţi pregătit pentru nuntă, însă principiul rămâne, în general, acelaşi.

Ordinea servirii băuturilor alcoolice la o nuntă este un detaliu care nu trebuie neglijat.

Un pahar de şampanie se serveşte mereu la începutul nunţii, în etapa de întâmpinare a invitaţilor, apoi vinurile, urmate de băuturile spirtoase. Un alt pahar cu şampanie este servit odată cu tortul.

Chiar şi aşa, este important să oferiţi şi libertate invitaţilor, care vor putea comanda orice băutură doresc în timpul petrecerii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro