Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:03:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se caută o familie care să locuiască pe o insulă pustie


2 octombrie 2017

Statul francez caută o familie care să aibă grijă de insula Quéménes, o fâşie de pământ din Oceanul Atlantic. Insula are un kilometru şi jumătate lungime şi a fost locuită timp de mii de ani, până în 1992. După ce a fost pustie timp de 15 ani, statul francez a reuşit să-i atragă pe soţii Soizic şi David Cuisnier să se mute aici.

Cei doi şi-au făcut aici casă, au o fermă, au cultivat pământul, au crescut păsări şi animale şi au şi electricitate datorită unei eoliene şi panourilor solare.

„Am încercată să combinăm o afacere de succes cu respectarea mediului înconjurător. Ne-am întreţinut cu ajutorul agriculturii. Am cultivat cartofi, am crescut oi şi am cules alge marine comestibile”, a declarat David Cuisnier, potrivit BBC News.

În urmă cu trei ani au avut un moment de cumpănă, după ce au pierdut întreaga recoltă de cartofi din cauza iepurilor. Acum, familia Cuisnier vrea să părăsească insula, pentru că cei doi copii vor merge la şcoală.

„Cei zece ani pe care i-am petrecut aici, pe insulă, au fost minunaţi. Va fi foarte emoţionantă despărţirea, e o parte importantă din viaţa noastră care se încheie. Cu siguranţă eu voi pleca de aici cu ochii în lacrimi”, a povestit Soizic Cuisnier.

Guvernul francez caută o altă familie, iar până acum s-au înscris 20 de oameni. Cine va fi noua familie care va administra insula Quéménes se va decide anul viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro