Joi, 25 aprilie 2024 - 1:07:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Regal beethovenian, la Filarmonica Ploieşti


14 noiembrie 2017

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti vă invită joi, 16 noiembrie, de la ora 19:00, la un nou concert extraordinar ce face parte din Festivalul “Zilele Filarmonicii 65”, intitulat “Beethoven - In Memoriam - 190 de ani”.

Programul este unul integral beethovenian, iar invitat este nimeni altul decât marele violonist român Alexandru Tomescu, artist care, alături de maestrul Radu Postăvaru şi orchestra noastră simfonică, aduce pe scena Filarmonicii ploieştene Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major.  Simfonia a VI a "Pastorala" în Fa major a aceluiaşi Beethoven, constituie partea a doua a programului serii.

Anul acesta se împlinesc 190 de ani de când unul dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică din toate timpurile, Ludwig van Beethoven, a trecut in nemurire. A lăsat, însă, moştenire, o genialitate artistică ce continuă să vibreze la fiecare interpretare a operelor care-i aparţin.

Simfonia a VI a “Pastorala” este una cu un puternic caracter programatic şi are, spre deosebire de toate celelalte lucrări de gen, cinci părţi cu o descriere proprie ce aparţine însuşi compozitorului: 1. Trezirea sentimentelor de bucurie la sosirea la ţară; 2. Scenă lângă pârâu; 3. Fericita reuniune a ţăranilor; 4. Tunet. Furtună şi 5. Cântecul păstorului. Bucurie şi recunoştinţă după furtună. În partea a doua a lucrării Beethoven a introdus ceea ce a rămas în istorie ca pasajul ce imită perfect cântecul privighetorii, a prepeliţei şi a cucului.

Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major va purta amprenta violonistului Alexandru Tomescu, care, de la debutul său din 1985 şi până în prezent, a susţinut peste 200 de concerte şi recitaluri în peste 30 de ţări. Graţie talentului şi virtuozităţii, i-a fost acordat, de către statul roman, privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care a aparţinut muzicianului Ion Voicu.

Aşadar, vă aşteptăm la un autentic regal beethovenian presărat cu măiestria interpretativă a artiştilor ce vor urca pe scena Filarmonicii alături de dirijorul Radu Postăvaru, joi, 16 noiembrie, la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenţia Teatrală, la preţul de 30 de lei - preţ întreg, 20 de lei - pensionar şi 15 lei - elev şi student.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro