Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:04:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La mulţi ani , maestre Piersic!


27 ianuarie 2013

Marele actor Florin Piersic împlineşte vârsta de 77 de ani. Pentru prima dată în viaţă, artistul nu îşi va sărbători ziua de naştere alături de familie, el preferând să urce pe scenă unde va încerca să se transpună în pielea personajului din „Străini în noapte”.

Pentru a uita de întâmplările triste din ultima perioadă, marele actor preferă ca astăzi, când împlineşte 77 de ani, să nu petreacă alături de familie şi prieteni, ci să fie pe scenă, interpretând rolul din „Străini în noapte”. Într-un interviu acordat ziarului Libertatea, acesta a mărturisit că: „Până anul trecut, pe 27 februarie eram la Cluj, în oraşul meu natal, alături de soţia mea, Ana, pe care o iubesc enorm, alături de copii, de nepoţi, de prieteni, de oameni apropiaţi şi dragi mie, care au făcut din aniversările mele o adevărată sărbătoare şi bucurie. Dar anul acesta nu-mi mai arde de petrecere. Sunt marcat de pierderea unor colegi şi prieteni la care am ţinut enorm. Sunt mulţi amici de-ai mei printre cei care au plecat recent din această lume, iar asta mă întristează şi îmi măreşte în această perioadă starea de sensibilitate. Sunt momente când mi-e greu să răspund la telefon când sună, pentru că mi-e teamă să nu primesc altă veste rea legată de cei care îmi sunt apropiaţi. Aşa că am decis să vin de ziua mea la Bucureşti şi să fiu aproape de publicul meu drag. Voi avea două reprezentaţii cu spectacolul “Străini în noapte”, în regia marelui maestru Radu Beligan.”

           Deşi, pe internet, circulă foarte multe bancuri pe seama faptului că actorul vorbeşte foarte mult, acesta nu pare să fie deranjat de acest lucru. Se consideră o persoană cu un simţ al umorului foarte bine dezvoltat şi spune că: “Le-am citit. Am simţul umorului şi mă amuză. Vreau să le spun celor care sunt deranjaţi de faptul că vorbesc mult un singur lucru: bucuraţi- vă că mai sunt printre voi, că încă mai vorbesc, că mai am ceva de spus! Sunt atâţia care s-au dus dintre noi şi au tăcut. Aţi vrea să vorbiţi cu ei, dar nu vă mai răspund. Mi se pare plăcut să vorbesc cu oamenii, poate să spună despre mine oricine orice. Atâta doar, să nu mă înjure, că eu nu am deranjat niciodată pe nimeni”. (conform siteului www.libertatea.ro )

         Debutul cinematografic al lui Florin Piersic s-a produs cu filmul Ciulinii Bărăganului” din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în ceea ce priveşte filmele istorice în “ Neamul Şoimăreştilor din 1965, regizat de Mircea Drăgan, şi apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut “ De-aş fi Harap Alb”  din 1965, film regizat de marele regizor Ion Popescu-Gopo.

          Printre rolurile celebre din filme sunt de menţionat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Gheorghe Pintea sau Mărgelatu. Apariţia în două dintre episoadele telenovelei Lacrimi de iubirea crescut ratingul acesteia şi astfel regizorul s-a văzut nevoit să utilizeze talentul lui Piersic şi în alte episoade.

         Când spui Florin Piersic te gandeşti inevitabil la Mărgelatu, rol pe care l-a interpretat în “Drumul oaselor” (1980), “Trandafirul galben” (1982), “Misterele Bucureştilor” (1983), “Masca de argint” (1985), “Colierul de turcoaze” (1986), “Totul se plăteşte” (1987) dar şi la alte filme de success în care marele actor a jucat: “S-a furat o bombă” (1962), “Mihai Viteazul” (1971), “Aventuri la Marea Neagră” (1972) ş.a. Nu putem uita nici piesele de teatru în care marele actor a jucat şi prin intermediul cărora şi-a încântat de fiecare data publicul: “Act venetian”, “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, “Gaiţele”, “Logodnicele ateriyează la Paris”, “Oameni şi şoareci” şi “Străini în noapte” în regia marelul maestru Radu Beligan, piesă pe care o va juca şi zilele acestea la Bucureşti(una dintre reprezentări va avea loc chiar astăzi, de ziua artistului).



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro